Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Marinády sú perfektné v tom, že dokážu akýkoľvek druh mäsa, morských plodov alebo zeleniny posunúť na chuťovo vyššiu úroveň. Aby sa tak stalo, dodržiavajte niekoľko zásad:
Nie je jedno, ako dlho budete mäso, zeleninu alebo morské plody marinovať. Už viete, že čím je mäso jemnejšie, tým kratšie ho treba marinovať. Morským plodom stačí štvrť hodiny, väčšie a tuhšie kusy mäsa môžete v marináde nechať aj celú noc.
Ako dlho marinovať mäso?
Mäso vcelku: 2 – 8 hodín
Väčšie steaky, kotlety, tuhšie mäso, rebierka: 1 – 2 hodiny
Jemnejšie mäso ako panenka, sviečková, jahňacie: 30 – 60 minút
Ako dlho marinovať kurča?
Celé kura: 4 – 12 hodín
Časti s kosťami (prsia, horné a dolné stehná): 2 – 6 hodín
Vykostené časti, krídelká: 30 minút – 2 hodiny
Grilované havajské kura v alobale
Ako dlho marinovať zeleninu?
Tvrdé druhy zeleniny (mrkva, zemiaky, zeler): 1 – 2 hodiny
Mäkšia zelenina (cuketa, brokolica, karfiol, paradajky): 30 minút – 1 hodina
Ako dlho marinovať ryby a morské plody?
Rybie filety, lastúry, krevety: 15 – 20 minút
Celé ryby, steaky z tuniaka, lososa: 30 minút
Ako dlho marinovať tofu a sójové výrobky?
Tofu: 30 – 60 minút
Seitan, tempeh: 1 – 6 hodín
Grilované tofu so šalátom zo sladkej papriky