icon_search

    Zásady ochrany súkromia a zásady pre používanie súborov cookies

    Verzia 1.0. Účinné od 10. mája 2018

    Spoločnosť Tesco sa svojim zákazníkom snaží poskytovať každý deň o trochu lepšie služby. Nesmierne dôležitou súčasťou je starostlivosť o osobné údaje, ktoré s nami zdieľate. Chceme, aby ste mali istotu, že vaše údaje sú u nás v bezpečí a aby ste vedeli, že ich používame nato, aby sme vám mohli ponúknuť lepšie a osobnejšie nakupovanie.

    Čo tieto zásady zahŕňajú

    Prevádzkovateľ vašich osobných údajovPrevádzkovateľ Prevádzkovateľ je fyzická alebo právnická osoba (napr. spoločnosť), verejný orgán, agentúra alebo akýkoľvek iný subjekt, ktoré samostatne, prípadne spolu s inými, vymedzí účel a prostriedky spracúvania osobných údajov. je spoločnosť TESCO Stores SR, a.s., Kamenné nám. 1/A, 815 61 Bratislava, IČO: 31 321 828 (ďalej len ako „my“, „náš“ alebo „Tesco“).

    Pri získavaní, využívaní a ochrane vašich osobných údajov chceme postupovať správne.  Preto sme vypracovali zásady ochrany súkromia a zásady pre používanie súborov cookies („Zásady“), ktoré:

    • stanovujú typy osobných údajov, ktoré získavame;
    • vysvetľujú akým spôsobom a prečo získavame a využívame vaše osobné údaje;
    • vysvetľujú kedy a prečo ich zdieľame v skupine Tesco a s iným organizáciám; a
    • vysvetľujú práva a možnosti, ktoré máte v súvislosti s vašimi osobnými údajmi.

    Ponúkame veľké množstvo produktov a služieb, preto chceme, aby bolo jasné, čo tieto Zásady pokrývajú.  Zásady sa vás týkajú vtedy, keď využívate naše služby (ďalej len ako „naše Služby“).  Využívanie našich Služieb znamená:

    • nakupovanie v našich predajniach, alebo prostredníctvom Tesco Onilne nákupy, alebo iným spôsobom na všetkých webových stránkach („naše Webové stránky“) či mobilných aplikáciách („naše Mobilné aplikácieAk naše Mobilné aplikácie spracúvajú dodatočné údaje, dostanete oddelené upozornenie „práve včas“ v Mobilnej aplikácii“), kde budú zverejnené tieto Zásady; alebo
    • stať sa členom Vernostného programu Clubcard („Clubcard“).
    • registrácia do elektronického systému priamej marketingovej komunikácie, ako napríklad leták, ktorý od nás dostávate cez e-mail alebo SMS.
    • registrácia do našich zákazníckych klubov, alebo účasť na prieskumoch, súťažiach alebo udalostiach, ktoré organizujeme.

    používanie služieb Tesco Finančné služby, ktoré vám ponúkame v spolupráci s našimi Partnermi. Tieto Zásady sa na vás vzťahujú aj keď nás kontaktujete, alebo ak my vás kontaktujeme v súvislosti s našimi Službami.

    Časti týchto Zásad sa vzťahujú aj na naše kamerové systémy na predajniach, ktoré vás zachytávajú.

    Niektoré časti našich spoločností napríklad Nadácia TescoIné spoločnosti skupiny Tesco napríklad Tesco Mobile alebo Tesco Stores Ltd., ktoré vlastní a prevádzkuje webovú stránku módnej značky F&F môžu vyžadovať získavanie a využívanie osobných údajov, aby vám mohli poskytnúť svoje produkty a služby, ako aj z istých ďalších dôvodov.  Majú svoje vlastné zásady ochrany súkromia, ktoré vysvetľujú ako využívajú vaše osobné údaje pri kontakte s nimi, alebo pri využívaní ich produktov alebo služieb.

    Naše Webové stránky alebo Mobilné aplikácie môžu obsahovať odkazy na iné webové stránky, ktoré prevádzkujú iné organizácie s vlastnými zásadami ochrany súkromia.  Pred poskytnutím vašich osobných údajov na webovej stránke sa uistite, že ste si dôkladne prečítali podmienky a zásady ochrany súkromia, keďže naša spoločnosť nenesie žiadnu zodpovednosť za webové stránky iných organizácií.

    Vaše osobné údaje spracúvame v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady EÚ (2016/679) Všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov („GDPR“), ako aj s inými platnými právnymi predpismi o ochrane osobných údajov, ktoré menia a dopĺňajú nariadenie GDPR.

     

    Back to top  icon_contract

    Osobné údaje, ktoré získavame

    Táto časť vás oboznamuje s typom osobných údajov, ktoré od vás môžeme získať počas využívania našich Služieb a aké iné osobné údaje môžeme získať z iných zdrojov.

    Pri registrácii do našich Služieb nám môžete poskytnúť:

    ·       vaše osobné údaje vrátane poštovej a fakturačnej adresy, e-mailových adries, telefónnych čísel, dátumu narodenia a titulu

    ·      informácie týkajúce sa vášho členstva v ktoromkoľvek našom klube, ako napríklad Clubcard, Hello Tesco, Tesco Baby

    ·      polohu vašej najbližšej alebo obľúbenej predajne Tesco

    ·      vaše prihlasovacie údaje, ako napr. prihlasovacie meno a heslo, ktoré ste si zvolili

    Pri nákupe prostredníctvom služby Tesco Online nákupy, alebo pri prehliadaní našich Webových stránok alebo používaní našich Mobilných aplikácií od vás môžeme získať:

    ·       informácie o vašich online nákupoch (napríklad čo ste si kúpili, kde a kedy ste si to kúpili a akým spôsobom ste za to zaplatili)

    ·      informácie o vašom online správaní počas prehliadania našich Webových stránok a Mobilných aplikácií a informácie o tom, keď kliknete na jednu z našich reklám (vrátane reklám na webových stránkach iných organizácií)

    ·       Informácie o zariadeniach, prostredníctvom ktorých ste využili naše Služby (vrátane výrobcu, modelu a operačného systému, IP adresy, typu prehliadača a identifikátorov mobilného zariadenia, dátumu a času vášho prístupu do našich Služieb, adresy webovej stránky, z ktorej ste boli presmerovaný/á na našu webovú stránku, iných údajov prenášaných cez štandardné HTTP(s) protokoly, údaje použité na online reláciu po prihlásení)

    Počas nákupu pri využití karty Clubcard alebo poukážok či kupónov Clubcard môžeme získať:

    ·      informácie o transakcii, vrátane nákupov v kamenných predajniach a online nákupov, pri ktorých získavate body Clubcard a akým spôsobom využívate kupóny a poukážky Clubcard u nás, v rámci skupiny Tesco alebo u našich Partnerov Clubcard

    Keď nás kontaktujete, alebo keď my kontaktujeme vás, alebo keď sa zúčastníte propagačných akcií, súťaží, prieskumov alebo recenzií o našich Službách, môžeme získať:

    ·      osobné údaje, ktoré o vás poskytnete kedykoľvek, keď nás kontaktujete v súvislosti s našimi Službami (napríklad vaše meno, používateľské meno a kontaktné údaje, číslo vašej karty Clubcard), vrátane telefonickej, emailovej či poštovej komunikácie, alebo keď nás kontaktujete cez sociálne siete

    ·     údaje o emailových a iných digitálnych správach, ktoré sme vám odoslali a ktoré ste otvorili, vrátane ich odkazov, na ktoré ste klikli (napríklad tých, ktoré nám umožnia zistiť, či ste správu otvorili a kedy).

    ·      vašu spätnú väzbu a prispievanie do zákazníckych prieskumov či recenzií

    Keď navštevujete naše predajne

    ·       náš kamerový systém vás môže zaznamenať a tento záznam je v ňom uložený spolu s dátumom a časom vašej návštevy a údajoch o predajni Tesco, ktorú ste navštívili

    Keď sa zúčastníte charitatívnych akcií alebo udalostí ako je Zodpovedné podnikanie, alebo keď podporujeme prevádzku iných subjektov, ako napr. Nadácia Tesco

    ·       osobné údaje, ktoré poskytnete o vás alebo o členoch vašej rodiny (vrátane údajov o vašich deťoch), napríklad, meno, používateľské meno a kontaktné údaje (vrátane telefónneho čísla, emailu alebo poštovej adresy) ako aj iné informácie o osobnej situácii (vrátane zdravia) vás alebo vašej rodiny, v súlade s oddelenými podmienkami na základe ktorých sa tieto udalosti organizujú

    ·       vašu spätnú väzbu a prispievanie do prieskumov či recenzií

    Iné zdroje osobných údajov

    Taktiež môžeme využívať osobné údaje z iných zdrojov, ako sú napríklad špecializované spoločnosti, ktoré dodávajú informácie alebo Online mediálne kanályMedzi online mediálne kanály patria webové stránky, stránky sociálnych médií, poskytovatelia platenej televízie a ďalšie kanály, ku ktorým získame prístup. Tieto ďalšie osobné údaje nám pomáhajú napríklad pri vylepšovaní a meraní efektivity našich marketingových správ, vrátane Online reklamyMarketingové správy, ktoré môžete vidieť na internete.

    Back to top  icon_contract

    Akým spôsobom a prečo budeme osobné údaje využívať

    Táto časť podrobne vysvetľuje akým spôsobom a prečo využívame osobné údaje.

    Využívame osobné údaje

    To znamená, že spracúvanie vašich osobných údajov nám umožňuje

    Prečo spracúvame vaše osobné údaje týmto spôsobom?

    právny základPrávny základ spracúvania osobných údajov Znamená právny základ, o ktorý sa pri spracúvaní vašich osobných údajov opierame, aby sme vás uistili, že tak konáme v rámci zákona.

     

    aby sme vám sprístupnili naše Služby

    spravovať účty, ktoré u nás máte, vrátane účtu Clubcard a Tesco Online nákupy domov

    spracúvať vaše objednávky a vrátenie peňazí

    Na to, aby sme mohli spravovať vaše zákaznícke účty, zabezpečiť vám tovar a služby, ktoré si chcete kúpiť a pomáhať vám pri vašich objednávkach a pri vrátení peňazí potrebujeme spracúvať vaše osobné údaje.

    Takisto potrebujeme spracúvať vaše osobné údaje, aby sme vám mohli poskytnúť Clubcard vyúčtovanieClubcard vyúčtovanie vám zasielame poštou, ale taktiež si ho môžete stiahnuť z vášho účtu v sekcii Moja Clubcard so stavom vašich Clubcard bodov, s poukážkami a/alebo kupónmi, ktoré ste získali preto, lebo ste náš verný zákazník.

     

    Nevyhnutné na plnenie zmluvy:

     

    Doteraz získavame tieto údaje:

    -údaje o nákupe a transakciách

    -kontaktné údaje

    -podrobnosti o profile

    -údaje o doručení/vyzdvihnutí

     

     

    Ak nám tieto informácie neposkytnete, nebudeme vám môcť poskytnúť vaše produkty alebo služby.

     

    Oprávnené záujmy:

     

    -splniť vaše objednávky a záujem o ďalšie osobné údaje stanovené v tejto časti

     

    na spravovanie a zlepšovanie našej každodennej prevádzky

    spravovať a zlepšovať naše Webové stránky a Mobilné aplikácie

    Na našich Webových stránkach využívame súbory cookies a podobné technológie na zlepšenie vašich zákazníckych skúseností.

    Niektoré súbory cookies sú nutné, preto ak chcete mať možnosť využívať všetky funkcie našich Webových stránok a Mobilných aplikácií, nevypínajte ich.  Môžete vypnúť ďalšie súbory cookies, ale to môže ovplyvniť vaše zákaznícke skúsenosti. Ďalšie informácie o súboroch cookies a ich vypnutí nájdete v časti súbory cookies a podobné technológie.

    Oprávnené záujmy

    pomáhať vývoju a zlepšovaniu škály našich produktov, služieb, predajní, systémov informačných technológií, know-how a spôsobu, akým s vami komunikujeme

    Spoliehame sa na využívanie osobných údajov pri vypracúvaní prieskumov trhu, ako aj vnútorných prieskumov a vývoja a pri zlepšovaní našich systémov informačných technológií (vrátane bezpečnosti) a našej ponuky produktov, služieb a predajní.  To nám umožňuje poskytovať lepšie služby zákazníkovi.

    Oprávnené záujmy

    rozpoznať podvod a iný trestný čin a predchádzať im

    Je pre nás dôležité monitorovať využívanie našich Služieb a rozpoznať a predchádzať podvodom, iným trestným činom a zneužívaniu služieb.  To nám pomáha uistiť vás, že môžete naše Služby využívať bezpečne v súlade s platnými podmienkami.

    Oprávnené záujmy

    na prispôsobenie vášho nakupovania v Tesco

     

    využívať vaše online nákupné správanie ako aj nákupy v kamenných predajniach a online nákupy (vrátane transakcií Clubcard a/alebo Tesco Online nákupy), čo nám pomáha vás lepšie spoznať ako zákazníka a poskytnúť vám ponuky a služby prispôsobené vašim potrebám.

    Skúmanie vášho nákupného správania a nákupov nám umožňuje prispôsobiť vám naše ponuky a služby.  Pomáha nám to vyhovieť vašim zákazníckym potrebám.

    Oprávnené záujmy

    ponúkať vám relevantné marketingové správy (vrátane emailových, SMS, alebo poštových správ alebo Online reklamy Marketingové správy, ktoré môžete vidieť na internete.] alebo komunikácie, ktorú vám poskytujeme keď nakupujete v našich predajniach), súvisiace s našimi produktmi a Službami, vrátane Clubcard alebo Tesco Online nákupy, ako aj služieb našich dodávateľov, Partnerov Tesco a skupiny Tesco. Súčasťou tohto procesu môže byť zobrazovanie online reklám na webových stránkach skupiny Tesco a na webových stránkach iných organizácií a Online mediálne kanályMedzi online mediálne kanály patria webové stránky, stránky sociálnych médií, poskytovatelia platenej televízie a ďalšie kanály, ku ktorým získame prístup.] (vrátane napríklad cez Google AdWords). Taktiež môžeme merať efektivitu našich marketingových správ a správ našich dodávateľov a Partnerov Tesco.

     

    Chceme sa uistiť, že vám poskytujeme marketingové správy vrátane online reklám, ktoré sú pre vás relevantné. Aby sme to dosiahli, vyhodnocujeme taktiež vaše odpovede na marketingové správy týkajúce sa produktov a služieb, ktoré ponúkame, čo tiež znamená, že vám môžeme ponúkať produkty a služby, ktoré nám pomôžu lepšie spĺňať vaše zákaznícke potreby.

    Váš marketingový výber môžete meniť pri registrácii a kedykoľvek neskôr.

    Taktiež si môžete vyberať online reklamy.  Nižšie uvádzame váš výber, čo sa týka súborov cookies, a ako môžete riadiť vaše online preferencie reklamy.

     

    Pri marketingových správach, ktoré vám odosielame cez email alebo SMS sa väčšinou spoliehame na váš súhlas, avšak sú situácie, kedy je našim oprávneným záujmom využiť vaše osobné údaje týmto spôsobom.

    aby sme s vami boli v kontakte

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    kontaktovať vás v súvislosti s našimi Službami, napríklad telefonicky, emailom alebo poštou, alebo odpovedaním na príspevky na sociálnych sieťach, ktoré ste nám odoslali.

    Chceme sa o vás ako o nášho zákazníka lepšie starať, preto využívame vaše osobné údaje na poskytovanie vysvetlenia alebo pomoci pri odpovedaní na vaše správy ako aj nato, aby sme vás informovali o zmenách Služieb, ktoré sme vykonali alebo sa chystáme vykonať a ktoré sa vás dotýkajú (ako napríklad zmeny týchto Zásad alebo podmienok používania našich Služieb).

    Oprávnené záujmy

    spravovať propagačné akcie a súťaže, ktorých sa zúčastňujete, vrátane tých, ktoré usporadúvame s našimi dodávateľmi a Partnermi Tesco.

    Aby sme mohli spravovať propagačné akcieu a súťaže, do ktorých sa zapájate, potrebujeme spracúvať vaše osobné údaje.

    Oprávnené záujmy

    pozývať vás na účasť a spravovanie zákazníckych prieskumov, recenzií a iných aktivít trhového prieskumu, ktoré vypracuje skupina Tesco alebo ďalšie organizácie v našom mene.

     

     

     

     

     

     

     

    Na zlepšenie našich Služieb vypracúvame trhový prieskum.  Napriek tomu, že vás kontaktujeme v tejto súvislosti, nemusíte sa týchto aktivít zúčastniť. Ak nám oznámite, že nechcete, aby sme vás v súvislosti s trhovým prieskumom kontaktovali, budeme vašu voľbu rešpektovať.  V žiadnom prípade to neovplyvní využívanie našich Služieb alebo vašej Clubcard.

     

     

    Oprávnené záujmy, ak vás však chceme pozývať prostredníctvom elektronických prostriedkov ako sú email či SMS, budeme sa spoliehať na váš súhlas.

     

     

     

     

     

    kvôli sporom, sťažnostiam alebo nárokom

     

    riešiť sťažnosti, zákonné nároky alebo spory, ktoré zahŕňajú vás alebo nás.

     

    Napríklad ak nie ste spokojní s produktmi, ktoré ste si u nás kúpili, alebo v prípade nehody či incidentu v našich predajniach. V niektorých prípadoch to zahŕňa aj lekárske správy.

     

    Zriaďovanie, uplatňovanie alebo obhajoba zákonných nárokov, v niektorých prípadoch sa však spoliehame na Oprávnené nároky alebo Osobitné ustanovenie zákona, ktoré nám umožňuje spracúvať vaše údaje na splnenie našej zákonnej povinnosti.

    v rámci kamerového systému

     

    na monitorovanie bezpečnosti našich predajní s účelom zabrániť a rozpoznať trestný čin a anti-sociálne správanie.

     

    Na ochranu nášho obchodu, miestnej komunity, zákazníkov a našich zamestnancov.

     

    Oprávnené záujmy

     

    Aby sme vám ako zákazníkovi lepšie rozumeli a aby sme vám poskytli služby a marketingové správy, vrátane Online reklamyMarketingové správy, ktoré môžete vidieť na internete.], ktoré sú pre vás relevantné, kombinujeme taktiež osobné údaje, ktoré od vás získame keď nakúpite v kamennej predajni a použijete Clubcard s osobnými údajmi, ktoré získavame z našich Webových stránok alebo Mobilných aplikácií.

    Naše Oprávnené záujmy pri využívaní vašich osobných údajov

    Vyššie uvedené spôsoby využívania vašich osobných údajov sa zakladjú na „oprávnených záujmoch“, ktoré zahŕňajú:

    • starať sa o potreby našich zákazníkov, vrátane dodania našich produktov a služieb;
    • propagáciu a predaj našich produktov a služieb;
    • starostlivosť o váš účet (ako napr. účet Clubcard alebo Tesco Potraviny domov), spravovanie sťažností a riešenie sporov;
    • porozumenie našim zákazníkom vrátane vzorov, správania ako aj toho, čo sa im páči a nepáči;
    • ochranu a podporu nášho obchodu, kolegov, zákazníkov a akcionárov;
    • predchádzanie a rozpoznanie anti-sociálneho správania, podvodu a iného trestného činu;
    • testovanie a vývoj nových produktov a služieb, ako aj vylepšovanie tých existujúcich.
    Back to top  icon_contract

    Zdieľanie osobných údajov v rámci skupiny Tesco

    Táto časť vysvetľuje akým spôsobom a prečo môžu byť vaše osobné údaje zdieľané s inými spoločnosťami v rámci skupiny Tesco.

    Môžeme zdieľať osobné údaje, ktoré získavame, s inými subjektmi v skupine Tesco, alebo ich môžu zdieľať iné subjekty skupiny Tesco s nami. Napríklad, zdieľame osobné údaje s nasledujúcimi spoločnosťami skupiny Tesco.

    Spoločnosti Tesco stredná Európa

    Sledovanie spoločností Tesco stredná Európa nám pomáha pri poskytovaní našich Služieb a pri spracúvaní vašich osobných údajov, keďže konajú v našom mene (ako SprostredkovateľSprostredkovateľ je fyzická alebo právnická osoba, verejný orgán, agentúra alebo akýkoľvek iný subjekt, ktorý spracúva osobné údaje v mene prevádzkovateľa.) pri spracúvaní vašich osobných údajov:

    • V Českej republike: TESCO Stores ČR a.s., Vršovická 1527/68b, 100 00 Praha 10, IČO: 45308314
    • V Maďarsku: TESCO-GLOBAL Áruházak Zártkörűen Működő Részvénytársaság, H-2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3., IČO: 10307078-2-44
    • V Poľsku: TESCO (Polska) Sp. z o. o., ul. Kapelanka 56, 30-347 Kraków, IČO: 0000016108, REGON: 011270099, NIP: 526-10-37-737

    Tieto spoločnosti vykonávajú isté činnosti v našom mene, čím nám pomáhajú pri poskytovaní Služieb našim zákazníkom. Zahŕňa to napríklad podporu pri správe IT systémov, ktoré používame na prevádzku Clubcard, Tesco Online nákupy a elektronického priameho marketingu, ako sú letáky Tesco, čo nám pomáha pri zlepšovaní našich služieb, a čo robí naše marketingové správy pre vás relevantnejšími. Tieto spoločnosti spracúvajú iba tie údaje, ktoré sú potrebné na vykonávanie týchto funkcií a v rámci našich zdokumentovaných pokynov.

    Nadačný fond Tesco

    V niektorých prípadoch môžeme zdieľať vaše údaje s Nadácia TescoNadácia Tesco — Kamenné nám. 1/A, 815 61 Bratislava, IČO: 42184126, DIČ: 2023190169. Korešpondenčná adresa: Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava, e-mail: info@nadaciatesco.sk, napríklad ak sa chcete zúčastniť na Charitatívne podujatia alebo Zodpovedné podnikanieCharita alebo udalosti Zodpovedného podnikania, ako napríklad program pre miestne komunity „Vy rozhodujete, my pomáhame“, „Tesco potravinová zbierka“, “Charitatívne zbierky”, “Tesco Beh pre život”, a veľa iných, ktoré Nadácia Tesco organizuje, alebo ak je spoločnosť Tesco partnerom týchto udalostí. Môže sa to týkať vášho mena, priezviska, kontaktných údajov a/alebo iných osobných údajov, ktoré ste nám poskytli v rámci účasti na takomto podujatí. Tieto údaje využívame iba z dôvodu pomoci Nadácii Tesco pri organizácii týchto podujatí alebo v rámci ich zlepšenia do budúcna, a v súlade s osobitnými podmienkami, na základe ktorých sa udalosti organizujú. V niektorých prípadoch môžeme tieto údaje zdieľať s inými mimovládnymi organizáciami, ktoré sa podieľajú na organizovaní takýchto podujatí.

    [Charitatívne podujatia alebo Zodpovedné podnikanie Charita alebo udalosti Zodpovedného podnikania, ako napríklad program pre miestne komunity „Vy rozhodujete, my pomáhame“, „Tesco potravinová zbierka“, “Charitatívne zbierky”, “Tesco Beh pre život”, a veľa iných.]

    Ďalšie informácie o tom, akým spôsobom Nadácia Tesco využíva vaše údaje, a/alebo komu ich zdieľa, nájdete na: https://tesco.sk/tesco-sr/spolocenska-zodpovednost/nadacia-tesco/

    F&F

    Ak ste registrovaným používateľom na online webstránke spoločnosti F&F, ktorý sa prihlásil na odber newslettra so špeciálnymi ponukami a akciami týkajúcimi sa oblečenia značky F&F, osobné údaje, ktoré ste poskytli v čase registrácie (napr. vaše meno, priezvisko alebo e-mailová adresa), bude využívať spoločnosť Tesco Stores Ltd.Tesco Stores Ltd. je spoločnosť registrovaná v Anglicku a vo Walese s oficiálnym hlavným sídlom: Tesco Stores Ltd, Falcon Way, Shire Park, Welwyn Garden City, Herts, AL7 1GA.], ktorá je vlastníkom a prevádzkovateľom uvedenej webstránky.

    Tesco Stores Ltd. je prevádzkovateľom vašich údajov s vlastnými Zásadami ochrany súkromia a zásadami pre používanie súborov cookies, ktoré obsahujú ďalšie informácie o tom, ako spoločnosť Tesco Stores Ltd. využíva vaše údaje. Vo výnimočných prípadoch nám môžu byť poskytnuté niektoré vaše osobné údaje s cieľom zlepšiť prehľad spoločnosti Tesco Stores Ltd. o svojich zákazníkoch a prispôsobiť váš zákaznícky zážitok.  Ďalšie informácie nájdete na stránke:

     

    Dunnhumby

    Jedným z našich hlavných poskytovateľov služieb je aj spoločnosť Dunnhumby, ktorá je súčasťou skupiny Tesco.  Spoločnosť Dunnhumby nám pomáha využívať osobné údaje a zlepšovať tak náš prehľad o zákazníkoch, ako aj prispôsobovať váš zákaznícky zážitok. 

    Ďalšie informácie o spoločnosti Dunnhumby nájdete na stránke: https://www.dunnhumby.com/slovakia

     

    Back to top  icon_contract

    Zdieľanie osobných údajov s partnermi a poskytovateľmi služieb spoločnosti Tesco

    Táto časť vysvetľuje, ako a prečo zdieľame osobné údaje s partnermi a poskytovateľmi služieb spoločnosti Tesco. 

    Keď s týmito spoločnosťami zdieľame osobné údaje, požadujeme od nich, aby zachovávali ich bezpečnosť a nepoužívali vaše osobné údaje na vlastné marketingové účely, pokiaľ im na to sami neudelíte súhlas.

    Partneri spoločnosti Tesco

     

    Spolupracujeme s viacerými partnermi spoločnosti Tesco, ktorí ponúkajú svoje produkty alebo služby (ako sú telekomunikácie, financie, bankovníctvo, mobilné dobíjanie kreditu alebo medzinárodný peňažný prevod) s našou pomocou, napr. v mene Tesco Mobile alebo Tesco Finančné služby, a/alebo ponúkajú možnosť získania bodov cez Clubcard.

     

    Týmito partnermi spoločnosti Tesco sú: Tesco Mobile ČR, s.r.o., O2 Slovakia, s.r.o., Home Credit Slovakia, a.s., ICP, Moneygram,

    Ďalšie informácie nájdete na stránke:

    ·       http://www2.itesco.sk/financnesluzby/

    ·       https://tesco.sk/moneygram/

    ·       https://www.tescomobile.sk/

     

    Zdieľame iba tie osobné údaje, ktoré našim partnerom umožňujú poskytovanie služieb.  Ďalšie informácie o tom, ako partneri spoločnosti Tesco využívajú vaše údaje, nájdete v ich zásadách ochrany súkromia a zásadách pre používanie súborov cookies.

     

    Poskytovatelia služieb

    Spolupracujeme s dôkladne vybranými poskytovateľmi služieb, ktorí v našom mene vykonávajú určité činnosti.  Patria medzi ne napr. spoločnosti, ktoré nám poskytujú:

    ·       technologické služby (napr. podporu pre naše webstránky, mobilné aplikácie a ďalšie obchodné systémy, ktoré používame pri poskytovaní našich služieb)

    ·       služby súvisiace s ukladaním, kombinovaním a analýzou údajov (napr. spoločnosť Dunnhumby)

    ·       spracovanie platieb v našich predajniach alebo v rámci služby Tesco Online nákupy,

    ·       doručovateľské služby

    ·       spoločnosti, ktoré zabezpečujú priamy marketing a  v našom mene rozosielajú elektronickú komunikáciu vrátane newslettrov spoločnosti Tesco (napr. spoločnosť Webpont Informatikai Kft.)

    ·       tlač a doručovanie našej poštovej komunikácie (vrátane vyúčtovaní Clubcard), ktorú rozosielame našim zákazníkom (napr. spoločnosť BOOM TISK, spol. s r.o)

    ·       právne alebo iné odborné služby, ako aj spoločnosti, ktoré prevádzkujú naše kontaktné centrá, prípadne riadia priemyselné kamery CCTV v našich predajniach či vykonávajú ich údržbu. 

    Zdieľame iba tie osobné údaje, ktoré našim poskytovateľom služieb umožňujú poskytovanie služieb.

    Niektorí poskytovatelia služieb, s ktorými spolupracujeme, prevádzkujú online mediálne kanály, pričom v našom mene poskytujú prostredníctvom týchto Online mediálne kanályMedzi online mediálne kanály patria webstránky, stránky sociálnych médií, poskytovatelia platenej televízie a ďalšie kanály, ku ktorým získame prístup. relevantné Online reklamyMarketingové správy, ktoré môžete vidieť na internete. na naše produkty a služby, ako aj na produkty a služby našich dodávateľov.  Reklamu na naše produkty a služby môžete napr. vidieť, ak navštívite určitú stránku na sociálnych médiách alebo ak budete pozerať televíziu prostredníctvom plateného účtu.

    Medzi takýchto poskytovateľov služieb patria napr. spoločnosti Facebook, Google, Adobe, Dunnhumby, Webpont Informatikai Kft. a BOOM TISK, spol. s r.o., Possible Worldwide, LLC company.

     

    Back to top  icon_contract

    Zdieľanie osobných údajov s inými organizáciami

    Táto časť vysvetľuje, ako a prečo zdieľame osobné údaje s inými organizáciami. 

    Osobné údaje môžeme s inými organizáciami zdieľať za nasledovných okolností:

    • ak nám zdieľanie osobných údajov nariaďuje zákon alebo verejný orgán, prípadne ak je to potrebné na výkon spravodlivosti;
    • ak je zdieľanie osobných údajov potrebné na to, aby sme si určili, uplatnili alebo obhájili naše právne nároky (sem patrí aj poskytovanie osobných údajov iným osobám s cieľom predchádzať podvodom);
    • v prípade reštrukturalizácie, predaja alebo presunu nášho podniku (alebo jeho časti). Deje sa to napr. v súvislosti s prevzatím alebo fúziou.
    Back to top  icon_contract

    Ako chránime osobné údaje

    Uvedomujeme si, aké dôležité je chrániť a spravovať vaše osobné údaje.  Táto časť vymedzuje určité opatrenia, ktoré sme v tejto súvislosti zaviedli.

    Využívame počítačové bezpečnostné opatrenia, ako sú firewally a šifrovanie údajov, pričom v záujme ochrany týchto údajov vyžadujeme kontrolu fyzického prístupu k našim budovám a súborom.  Autorizovaný prístup majú iba zamestnanci, ktorí ho potrebujú na to, aby si mohli plniť pracovné povinnosti.

    • Bezpečnosť vašich informácií pri prenose chránime tým, že ich šifrujeme pomocou technológie Secure Sockets Layer (SSL).
    • V súvislosti so získavaním, ukladaním a zverejňovaním osobných údajov vyžadujeme prítomnosť fyzických, elektronických a procedurálnych bezpečnostných opatrení. V niektorých prípadoch si vyžiadame doklad totožnosti, skôr než začneme zdieľať vaše osobné údaje.
    • Pri potvrdzovaní objednávky odhalíme iba posledné štyri číslice vášho čísla kreditnej karty.

    Upozorňujeme však na skutočnosť, že hoci zavádzame potrebné technické a organizačné opatrenia na ochranu vašich osobných údajov, nemôžeme zaručiť bezpečnosť osobných údajov, ktoré nám prenášate cez internet. 

    Osobné údaje, ktoré od vás získame, môžu byť presunuté alebo uložené na mieste mimo Európsky hospodársky priestorDo Európskeho hospodárskeho priestoru patria nasledujúce krajiny: Rakúsko, Belgicko, Bulharsko, Chorvátsko, Cyperská republika, Česká republika, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Grécko, Maďarsko, Island, Írsko, Taliansko, Lotyšsko, Lichtenštajnsko, Litva, Luxembursko, Malta, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko a Spojené kráľovstvo. („EHP“).  Okrem toho ich môžu spracúvať spoločnosti, ktoré pôsobia mimo EHP a ktoré pracujú pre nás alebo pre niektorého z našich poskytovateľov služieb.  Takto môžeme zaistiť, aby boli rešpektované vaše práva na súkromie v zmysle týchto Zásad. Najbežnejším spôsobom, ktorý využívame na dosiahnutie tohto cieľa, je spísanie konkrétneho druhu zmluvy s využitím štandardných zmluvných doložiek (tzv. Modelových doložiek) alebo schválenej schémy, ako je napr. Ochranný štít , ktorý sa týka prenosu údajov do USA.

    Ďalšie informácie o presune údajov mimo EHS vrátane kópie Modelových doložiek nájdete na stránke: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_sk

     

    Back to top  icon_contract

    Ako dlho budeme osobné údaje využívať

    Vaše osobné údaje si neponecháme dlhšie, ako bude potrebné; o dĺžke tohto obdobia rozhodujú viaceré faktory vrátane:

    • pôvodného dôvodu získania údajov;
    • toho, aké sú tieto údaje staré;
    • toho, či máme na ich uchovávanie právny/regulačný dôvod;
    • toho, či ich potrebujeme v záujme vašej alebo našej ochrany.
    Back to top  icon_contract

    Marketing a prieskum trhu

    Táto časť vysvetľuje možnosti, z ktorých si môžete vybrať, pokiaľ ide o zasielanie marketingovej komunikácie a účasť na prieskume trhu.

    Relevantné ponuky a novinky týkajúce sa našich produktov a služieb vám môžeme posielať viacerými spôsobmi vrátane e-mailu, ale len za predpokladu, že so zasielaním takejto marketingovej komunikácie najskôr vyjadríte súhlas.  Pri registrácii sa vás opýtame, či by ste chceli dostávať marketingovú komunikáciu, pričom svoje rozhodnutie v otázke marketingu môžete kedykoľvek zmeniť online, telefonicky alebo kliknutím na odkaz pre „Zrušenie odberu“, ktorý nájdete v každom našom e-maile. Následne vám prestaneme zasielať ďalšie marketingové e-maily, ale upozorňujeme, že túto komunikáciu ešte môžete dostávať aj krátko po zmene preferencií, kým sa naše systémy plne neaktualizujú.

    Radi si tiež vypočujeme vaše názory na prípadné zlepšenie našich služieb, preto vás možno budeme kontaktovať v súvislosti s marketingovými prieskumami.  Rozhodnutie, či sa na týchto marketingových prieskumoch zúčastníte, je však vždy len na vás.

     

    Back to top  icon_contract

    Súbory cookies a podobné technológie

    Spolu s našimi partnermi využívame súbory cookies a podobné technológie, ako sú značky a pixely (ďalej ako „Súbory cookies“) na prispôsobovanie a zlepšovanie vášho zákazníckeho zážitku pri používaní našich webstránok a mobilných aplikácií a na poskytovanie relevantných Online reklamyMarketingové správy, ktoré môžete vidieť na internete.. Táto časť obsahuje ďalšie informácie o Súboroch cookies vrátane toho, ako ich využívame a aké máte možnosti v súvislosti s naším využívaním Súborov cookies.

    Ako využívame Súbory cookies

    Súbory cookies sú malé textové súbory obsahujúce jedinečný identifikátor, ktoré sa ukladajú vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení, aby došlo k jeho rozpoznaniu v prípade použitia konkrétnej webstránky alebo mobilnej aplikácie. Môžu sa využívať iba počas vašej návštevy alebo sa môžu použiť na priebežné sledovanie vašej interakcie s určitými službami a obsahom. Súbory cookies pomáhajú pri poskytovaní dôležitých funkcií a prvkov na našich webstránkach a v mobilných aplikáciách, ako aj pri zlepšovaní vášho zákazníckeho zážitku.

    Ak odsúhlasíte Súbory cookies v rámci našich služieb, tieto súbory sa môžu využívať na nasledovné účely:

    Zlepšovanie spôsobu fungovania našich webstránok a mobilných aplikácií

    Súbory cookies nám umožňujú zlepšiť spôsob fungovania našich webstránok a mobilných aplikácií, aby sme vám mohli prispôsobiť zážitok a umožniť využívanie rôznych užitočných funkcií.

    Súbory cookies napr. využívame na to, aby sme si pamätali vaše preferencie a obsah vášho nákupného košíka po návrate na naše webstránky a do našich mobilných aplikácií.

     

    Zlepšovanie výkonu našich webstránok a mobilných aplikácií

    Súbory cookies nám pomáhajú pochopiť, ako využívate naše webstránky a mobilné aplikácie, napr. tým, že nám oznamujú, či sa pri ich prehliadaní stretávate s chybovými hláseniami.

    Tieto Súbory cookies zhromažďujú údaje, ktoré sú väčšinou súhrnné a Anonymnéinformácie sú také, ktoré nemožno spojiť so žiadnou identifikovanou alebo identifikovateľnou fyzickou osobou..

    Poskytovanie relevantných online reklám aj prostredníctvom sociálnych médií

     

    Súbory cookies nám pomáhajú na našich webstránkach, na webstránkach iných organizácií a na sociálnych médiách poskytovať online reklamy, ktoré sú podľa nášho názoru pre vás najrelevantnejšie. Súbory cookies, ktoré sa využívajú na tieto účely, často umiestňujú na naše webstránky špecializované organizácie.

    Súbory cookies, ktoré sa využívajú na tieto účely, často umiestňujú na naše webstránky organizácie, ktoré nám poskytujú špecializované služby.  Tieto Súbory cookies môžu slúžiť na zhromažďovanie informácií o vašom online správaní, ktoré zahŕňa napr. vašu IP adresu, webstránku, z ktorej ste prišli a informácie o vašej histórii nákupov alebo obsahu vášho nákupného košíka. To znamená, že na našich webstránkach a na webstránkach iných organizácií môžete vidieť naše reklamy. Na našich webstránkach však môžete vidieť aj reklamy iných organizácií.

    V záujme poskytovania online reklám môžeme tiež kombinovať údaje, ktoré o vás zhromaždíme prostredníctvom Súborov cookies v prehliadači vášho stolného počítača alebo iných zariadení s inými údajmi, ktoré sme zhromaždili, napr. vaše používania Clubcard a nákupy v predajniach.

    Meranie efektivity našej marketingovej komunikácie vrátane online reklám

    Zo Súborov cookies sa môžeme dozvedieť, či ste videli konkrétnu reklamu a kedy ste ju naposledy videli.  Tieto informácie nám umožňujú merať efektivitu našich online reklamných kampaní a regulovať počet zobrazení danej reklamy.

    Okrem toho využívame Súbory cookies aj na meranie efektivity našej marketingovej komunikácie, napr. pomocou zistení, či ste otvorili konkrétny marketingový e-mail, ktorý sme vám poslali.

     

    Tretie strany poskytujúce služby prostredníctvom našich webstránok a mobilných aplikácií

    Nižšie uvádzame zoznam našich kľúčových partnerov s popisom služieb, ktoré nám poskytujú. Tento zoznam nie je úplný, ale obsahuje partnerov, s ktorými máme dlhodobé vzťahy a ktorých technológie využívajúce Súbory cookies sú najčastejšie nasadzované prostredníctvom našich služieb.

     

    Meranie a prispôsobovanie

    Slúži na analýzu spôsobu využívania našich služieb vrátane testovania rôznych verzií obsahu. Tieto údaje môžeme tiež použiť na prispôsobenie našich služieb a marketingových stratégií v rámci našich služieb.

     

    Adobe

    Optimizely

    Google

     

     

    Odporúčané produkty

    Slúži na obohatenie vášho zážitku pri nakupovaní prostredníctvom poskytovania prispôsobených odporúčaní na niektorých našich webstránkach (napr. Tesco Online Nákupy).

     

    Rich Relevance

    Online marketing

    Slúži na prispôsobenie reklám spoločnosti Tesco zobrazovaných na webstránkach spoločnosti Tesco a iných webstránkach na základe vašich interakcií s nimi. Deje sa to napr. prostredníctvom využívania údajov o vašich transakciách so spoločnosťou Tesco, obsahu vášho nákupného košíka a stránok a produktov, ktoré si prezeráte. Okrem toho môžeme prostredníctvom nášho hlavného partnera pre údaje, spoločnosti Sociomantic (pobočky spoločnosti Dunnhumby, ktorá patrí do skupiny Tesco), využiť aj vaše údaje z Clubcard na lepšie prispôsobenie nášho marketingu.

     

    Sociomantic

    Bing

    Google

    Sociálne médiá

    Slúžia na obchodovanie s vami prostredníctvom platforiem sociálnych médií a na umožnenie zdieľania a zapájania sa v rámci našich webstránok. Tieto spoločnosti môžu využívať vaše údaje na vlastné účely vrátane vášho profilovania a pripravovania na ďalšie druhy reklám.

     

    Facebook

    Twitter

    RadiumOne

     

     

    Pridávanie komentárov

    Slúži na pridávanie komentárov na našich webstránkach

     

    Disqus

    Poskytovanie reklám pre našich maloobchodných partnerov

    Slúži na prispôsobovanie a poskytovanie online reklám v mene našich maloobchodných partnerov.

    Google

    Sociomantic

     

     

    Vaše možnosti, pokiaľ ide o Súbory cookies

    Súbory cookies na webovom prehliadači

    Pomocou nastavení vášho prehliadača môžete prijať alebo odmietnuť nové, prípadne odstrániť už existujúce Súbory cookies.  Môžete si tiež nastaviť, aby vás prehliadač upozornil zakaždým, keď budú do vášho počítača umiestnené nové Súbory cookies. Podrobnejšie informácie o tom, ako môžete spravovať Súbory cookies, nájdete prostredníctvom funkcie pomoci vo vašom prehliadači.

    Ak sa rozhodnete niektoré alebo všetky Súbory cookies zakázať, nebudete môcť naplno využívať všetky funkcie našich webstránok. Nebudete napríklad môcť pridávať položky do nákupného košíka, pristúpiť k objednávke ani využívať tie naše produkty a služby, ktoré si vyžadujú prihlásenie.

    Okrem toho môžete spravovať reklamy súvisiace so Súbormi cookies používanými v rámci našich služieb aj tak, že odmietnete poskytovateľov služieb z vyššie uvedenej tabuľky alebo navštívite webstránku YourOnlineChoices. V prípadoch, kedy zobrazujeme prispôsobené reklamy na webstránkach iných organizácií, sa spravidla objaví ikona AdChoices.  Kliknutím na túto ikonu získate konkrétne usmernenie týkajúce sa toho, ako môžete regulovať svoje online preferencie súvisiace s online reklamami.  Ďalšie informácie nájdete na webstránke YourAdChoices.

    Mobilné aplikácie

    Na mobilných aplikáciách fungujú Súbory cookies inak, keďže sú zakódované do samotnej aplikácie a využívajú jedinečný identifikátor, ktorý si vytvorí vaše mobilné zariadenie na reklamné účely. Tento identifikátor súvisiaci s reklamami môžete vypnúť alebo resetovať prostredníctvom nastavení súkromia vo vašom mobilnom zariadení.

    Back to top  icon_contract

    Práva na prístup dotknutej osoby k osobným údajom

    Máte právo vidieť osobné údaje, ktoré v súvislosti s vami uchovávame.  Toto právo sa nazýva Požiadavka na prístup dotknutej osoby k osobným údajom.

    Ak chcete dostať kópiu osobných údajov, ktoré v súvislosti s vami uchovávame, kontaktujte nás na telefónnom čísle: 0800 222 333

    Back to top  icon_contract

    Iné práva súvisiace s ochranou údajov

    Pokiaľ ide o vaše osobné údaje, máte tiež právo na:

    1. opravu nesprávnych informácií:

    Zhrnutie tohto práva:

    ak sa domnievate, že údaje, ktoré v súvislosti s vami uchovávame, sú nepresné alebo neúplné, kontaktujte nás a my to napravíme. 

     

    1. vznesenie námietky voči nášmu využívaniu týchto údajov:

    Zhrnutie tohto práva:

    všeobecnú námietku – Následne zvážime vašu námietku voči nášmu využívaniu vašich osobných údajov. V prípade vyrovnaného stavu majú vaše práva prevahu nad našimi záujmami, pričom následne na základe vašej žiadosti buď obmedzíme rozsah nášho využívania týchto údajov (pozrite si časť č. 3 nižšie) alebo ich odstránime (pozrite si časť č. 4 nižšie).

    námietku súvisiacu s priamym marketingom – Ak vznesiete takúto námietku, prestaneme využívať vaše osobné údaje na priame marketingové účely.

    1. obmedzenie rozsahu nášho využívania týchto údajov:

    Zhrnutie tohto práva:

    Existuje viacero situácií, v rámci ktorých nám môžete obmedziť rozsah nášho využívania vašich osobných údajov, okrem iného ak:

    – ste úspešne vzniesli všeobecnú námietku (uvedenú v časti 2 vyššie)

    – spochybňujete presnosť osobných údajov, ktoré uchovávame

    – sme využili vaše osobné údaje protizákonne, ale nechcete, aby sme ich odstránili

     

    1. požiadanie o odstránenie týchto údajov:

    Zhrnutie tohto práva:

    Existuje viacero situácií, v rámci ktorých nás môžete požiadať o odstránenie vašich osobných údajov, okrem iného ak:

    – už nemusíme uchovávať vaše osobné údaje

    – ste úspešne vzniesli všeobecnú námietku (uvedenú v časti 2 vyššie)

    – ste zrušili svoj súhlas s naším využívaním vašich osobných údajov (a my nemáme iný dôvod na ich využívanie)

    – sme protizákonne spracovali vaše osobné údaje

     

    1. požiadanie o presun alebo „prenos“ kópie týchto údajov:

    Zhrnutie tohto práva:

    Prenosnosť údajov je nové právo, ktoré umožňuje každému občanovi EÚ prenášať svoje údaje medzi organizáciami. Tento krok je bezplatný, pričom zákazníkom umožňuje zmenu poskytovateľov služieb. Jeho podstata spočíva v elektronickom odoslaní a doručení údajov v štrukturovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, ako je napr. JSON, ktorý využíva spoločnosť Tesco.

    Žiadosť v súvislosti s vašimi údajmi nám môžete predložiť telefonicky na čísle: 0800 222 333

    Môžete požadovať, aby sme správu s údajmi zaslali buď priamo vám, alebo tretej strane.

    1. podanie sťažnosti kontrolnému orgánu pre ochranu osobných údajov:

     

    Radi by sme vyriešili všetky vaše prípadné sťažnosti, ale máte tiež právo podať sťažnosť týkajúcu sa toho, ako sme využili vaše osobné údaje, Úradu na ochranu osobných údajov. Nižšie sa dozviete, ako môžete kontaktovať úrad.

     

    Úrad na ochranu osobných údajov, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Slovenská republika

    Tel.: + 421 2 32 31 32 14

    Fax: + 421 2 32 31 32 34

    e-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk

    Webstránka: http://www.dataprotection.gov.sk/

     

     

    Back to top  icon_contract

    Ďalšie informácie o zákonoch o ochrane údajov

    Webstránka Úradu pre ochranu osobných údajov obsahuje aj detailnejší popis vyššie uvedených práv na ochranu osobných údajov. Ak by ste sa s nami chceli o týchto právach podrobnejšie porozprávať, pozrite si časť „Ako nás môžete kontaktovať“ nižšie.

     

    Back to top  icon_contract

    Ako nás môžete kontaktovať

    V prípade akýchkoľvek otázok o tom, ako zhromažďujeme, ukladáme alebo využívame osobné údaje, nás neváhajte kontaktovať.

    Telefón: 0800 222 333

    Napíšte nám na adresu:

    TESCO Stores SR, a.s.,

    Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava

    Právne oddelenie

     

    Naša zodpovedná osoba

    Našu zodpovednú osobu môžete kontaktovať na e-mailovej adrese: CE.DPO@tesco-europe.com

     

    Táto verzia Zásad 1.0 je účinná od 10. mája 2018

    Posledná aktualizácia: Nie je k dispozícii

    Back to top  icon_contract
    Vyhradzujeme si právo zmeny týchto Zásad kedykoľvek, preto ich pravidelne kontrolujte, aby ste boli informovaní o aktualizáciách týchto Zásad.