Recepty Pohánkové rizoto s feta syrom a kôprom

Suroviny

200 g pohánky
150 g červenej cibule
4 strúčiky cesnaku
tymian (sušený)
2 hrsti kôpru (čerstvého)
1 červená paprika
1 žltá paprika
morská soľ
mleté čierne korenie
kokosový olej
Na ozdobenie/servírovanie:
200 g feta syra

Popis

Rizoto patrí medzi najobľúbenejšie jedlá nielen medzi dospelými, ale aj medzi deťmi. Repové rizoto si môžete pripraviť v klasickej podobe s ryžou alebo ju môžete vymeniť za pohánku – k cvikle sa výborne hodí, a tak táto kombinácia prináša nielen zdravotné, ale aj chuťové benefity. 

Zeleninové rizotá sú ľahko stráviteľné, takže si ich môžete pripravovať denne. Ak vám táto verzia zachutila, pripravte si pohánkové rizoto v kombinácii so špenátom, orieškami a bylinkami. 

Či už si pripravíte pohánku na slano v podobe zeleninového rizota, či na sladko, každopádne urobíte dobre. Pohánka s jablkami a makom patrí medzi zdravé raňajky, ale aj medzi chutné popoludňajšie dezerty. Vďaka tomu, že ide o bezlepkovú obilninu, môžu sa z tohto receptu tešiť aj celiatici. Možno vám bezlepkovú diétu diagnostikovali len nedávno a vy sa obávate, či dokážete tieto netradičné bezlepkové obilniny správne pripraviť. Stačí si len naštudovať jednoduchý návod na prípravu a všetko hravo zvládnete.

Postup

1

Papriky očistíme a nakrájame na tenké prúžky.

2

Pohánku prepláchneme, zalejeme čistou studenou vodou a varíme do polomäkka, scedíme a odložíme bokom.

3

Na kokosovom oleji opražíme najemno nasekanú červenú cibuľu. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a sušený tymian.

4

K restovanej cibuľke a cesnaku pridáme papriky. Opražíme do zlatista a vsypeme uvarenú pohánku.

5

Dôkladne premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.

6

Kôpor nasekáme najemno a pridáme do pohánkového rizota.

7

Podávame s nadrobeným syrom feta.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept