Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rizoto patrí medzi najobľúbenejšie jedlá nielen medzi dospelými, ale aj medzi deťmi. Repové rizoto si môžete pripraviť v klasickej podobe s ryžou alebo ju môžete vymeniť za pohánku – k cvikle sa výborne hodí, a tak táto kombinácia prináša nielen zdravotné, ale aj chuťové benefity.
Zeleninové rizotá sú ľahko stráviteľné, takže si ich môžete pripravovať denne. Ak vám táto verzia zachutila, pripravte si pohánkové rizoto v kombinácii so špenátom, orieškami a bylinkami.
Či už si pripravíte pohánku na slano v podobe zeleninového rizota, či na sladko, každopádne urobíte dobre. Pohánka s jablkami a makom patrí medzi zdravé raňajky, ale aj medzi chutné popoludňajšie dezerty. Vďaka tomu, že ide o bezlepkovú obilninu, môžu sa z tohto receptu tešiť aj celiatici. Možno vám bezlepkovú diétu diagnostikovali len nedávno a vy sa obávate, či dokážete tieto netradičné bezlepkové obilniny správne pripraviť. Stačí si len naštudovať jednoduchý návod na prípravu a všetko hravo zvládnete.
Papriky očistíme a nakrájame na tenké prúžky.
Pohánku prepláchneme, zalejeme čistou studenou vodou a varíme do polomäkka, scedíme a odložíme bokom.
Na kokosovom oleji opražíme najemno nasekanú červenú cibuľu. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a sušený tymian.
K restovanej cibuľke a cesnaku pridáme papriky. Opražíme do zlatista a vsypeme uvarenú pohánku.
Dôkladne premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.
Kôpor nasekáme najemno a pridáme do pohánkového rizota.
Podávame s nadrobeným syrom feta.