Recepty Repové rizoto

Suroviny

1 cibuľa (nadrobno nakrájaná)
2 hrnčeky ryže Carnaroli (na rizoto)
3 PL olivového oleja
1 vetvička tymiánu (čerstvého alebo môže byť aj sušeného)
1 dl bieleho vína (suchého)
1 l zeleninového vývaru
2 cvikly (veľké, uvarené, olúpané a nakrájané na malé kocky)
1 kyslá smotana
soľ
čierne korenie
pažítka (čerstvú)
pecorino romano

Popis

Na miernom ohni si v hrnci opražíme cibuľku. Pridáme ryžu a zvýšime plameň. Opekáme asi 2 – 3 minúty za stáleho miešania. Zalejeme vínom a krátko povaríme. Dolejeme časť vývaru a zakryjeme pokrievkou. Vývar postupne dolievame podľa potreby. Táto časť celého postupu trvá cca 30 minút. Medzi dolievaním vývaru a miešaním si rozmixujeme polovicu kociek červenej repy
s polovicou kyslej smotany. Uvarenú ryžu zmiešame s touto zmesou a pridáme druhú polovicu nerozmixovanej červenej repy a finálne premiešame.

Servírovanie

Podávame ozdobené kyslou smotanou, pažítkou a na hoblinky nakrájaným syrom peccorino. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 18. 11. od 8:00 hod. do 24. 11. 2020 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodov, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchody s r ybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8