Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Približne 8 špajdlí namočíme do vody, aby nezhoreli pri grilovaní.
Tofu vyberieme z obalu a scedíme prebytočnú vodu. Zabalíme ho do čistej kuchynskej utierky a položíme na dosku. Postláčame ho zo všetkých strán, aby sme odstránili čo najviac vlhkosti. Nakrájame ho na rovnomerné veľké kocky vysoké asi 2,5 cm. Broskyne zbavíme kôstok a tiež ich nakrájame na podobne veľké kusy ako tofu. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky podobnej veľkosti.
V malej miske zmiešame mleté čili, sušený cesnak, mletý zázvor a soľ, pridáme rastlinný olej a premiešame. Tofu, broskyne a červenú cibuľu striedavo napichujeme na špajdle – začneme s tofu a skončíme s červenou cibuľou. Špízy potrieme olejom s koreninami.
V malej miske si pripravíme omáčku. Thajskú čili omáčku, sójovú omáčku, sezamový olej, koriander a limetkovú šťavu dobre premiešame a odložíme bokom.
Gril rozpálime na stredne vysokú teplotu. Špízy grilujeme asi 7-8 minút za stáleho otáčania. Počas poslednej minúty ich potrieme z každej strany čili omáčkou. Zvyšok omáčky si odložíme.
Špízy preložíme na tanier, polejeme zvyšnou omáčkou a navrch nastrúhame limetkovú kôru. Ozdobíme koriandrom a podávame.