Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Cukor a droždie rozmiešame v teplej vode a necháme asi 10 minút na teplom mieste, kým sa spraví kvások.
Do misy preosejeme múku, pridáme olivový olej, kvások, soľ a dobre vymiešame. Ak je cesto veľmi riedke a neodtŕha sa od misy, pridáme ešte trocha múky.
Cesto vyformujeme do gule a necháme na teplom mieste kysnúť 45 – 60 minút, alebo kým nenarastie do dvojnásobnej veľkosti.
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto rozvaľkáme do kruhu, hrubého asi 1 cm a prikryté necháme ešte 20 minút kysnúť.
Na papierom vystlanú panvicu alebo plech prenesieme cesto.
Potrieme ho jednou – dvoma lyžicami oleja a posypeme tymianom a morskou soľou. Prstami doň porobíme jamky.
Pečieme 20 minút, alebo kým nie je cesto pekne zlatisté. Po upečení môžeme ešte jemne potrieť olivovým olejom.