Recepty Rozmarínová focaccia

Suroviny

330 ml vody (teplej, asi 40 °C)
2 ČL kryštálového cukru
500 g polohrubej múky
20 g droždia
60 ml olivového oleja
2 ČL soli
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
olivový olej (na potretie)
morská soľ (hrubá, na posypanie)

Postup

1

Cukor a droždie rozmiešame v teplej vode a necháme asi 10 minút na teplom mieste, kým sa spraví kvások.

2

Do misy preosejeme múku, pridáme olivový olej, kvások, soľ a dobre vymiešame. Ak je cesto veľmi riedke a neodtŕha sa od misy, pridáme ešte trocha múky.

3

Cesto vyformujeme do gule a necháme na teplom mieste kysnúť 45 – 60 minút, alebo kým nenarastie do dvojnásobnej veľkosti.

4

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto rozvaľkáme do kruhu, hrubého asi 1 cm a prikryté necháme ešte 20 minút kysnúť.

5

Na papierom vystlanú panvicu alebo plech prenesieme cesto.

6

Potrieme ho jednou – dvoma lyžicami oleja a posypeme tymianom a morskou soľou. Prstami doň porobíme jamky.

7

Pečieme 20 minút, alebo kým nie je cesto pekne zlatisté. Po upečení môžeme ešte jemne potrieť olivovým olejom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4