Recepty Rozmarínová focaccia

Suroviny

330 ml vody (teplej, asi 40 °C)
2 ČL kryštálového cukru
500 g polohrubej múky
20 g droždia
60 ml olivového oleja
2 ČL soli
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
olivový olej (na potretie)
morská soľ (hrubá, na posypanie)

Postup

1

Cukor a droždie rozmiešame v teplej vode a necháme asi 10 minút na teplom mieste, kým sa spraví kvások.

2

Do misy preosejeme múku, pridáme olivový olej, kvások, soľ a dobre vymiešame. Ak je cesto veľmi riedke a neodtŕha sa od misy, pridáme ešte trocha múky.

3

Cesto vyformujeme do gule a necháme na teplom mieste kysnúť 45 – 60 minút, alebo kým nenarastie do dvojnásobnej veľkosti.

4

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto rozvaľkáme do kruhu, hrubého asi 1 cm a prikryté necháme ešte 20 minút kysnúť.

5

Na papierom vystlanú panvicu alebo plech prenesieme cesto.

6

Potrieme ho jednou – dvoma lyžicami oleja a posypeme tymianom a morskou soľou. Prstami doň porobíme jamky.

7

Pečieme 20 minút, alebo kým nie je cesto pekne zlatisté. Po upečení môžeme ešte jemne potrieť olivovým olejom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept