Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Čo je avokádová nátierka – guacamole a s čím ju jesť?
Guacamole je tradičná pochúťka pochádzajúca z mexickej kuchyne, ktorá je veľmi zdravá. Avokádo obsahuje zdravé tuky, vitamíny a minerály a v kombinácii s liečivými účinkami paradajky, cesnaku a cibule, je to doslova vitamínová bomba.
Guacamole je obľúbené nielen ako pomazánka z avokáda, ale aj ako univerzálny doplnok k rôznym jedlám. Môžete si ho natrieť na opečený chlieb alebo konzumovať ako guacamole dip k opečeným tortilám či nachos. Určite si vyskúšajte túto zdravotnú bombu pridať do quesadilly alebo buritta.
Avokádo prekrojte, odstráňte veľkú kôstku. Dužinu avokáda vidličkou poriadne roztlačte v miske, aby mala avokádová pomazánka krémovú konzistenciu.
Do roztlačeného avokáda pridajte limetkovú šťavu a pridajte najemno nakrájané paradajky, červenú cibuľu a cesnak.
Pridajte podľa chuti soľ, čierne korenie, kajenské korenie a koriander. Zmes poriadne premiešajte, aby sa všade dostali chute.
Hotové guacamole nechajte v chladničke odležať aspoň 15 minút. Po uplynutí doby môžete servírovať.