Recepty Recept na guacamole: Mexickú avokádovú nátierku

Suroviny

2 avokáda
6 ČL čerstvej limetkovej šťavy
2 paradajky (nadrobno nakrájané)
½ červenej cibule (najemno nakrájanej)
kajenské korenie
2 strúčiky cesnaku
koriander
soľ
čierne korenie

Popis

Čo je avokádová nátierka – guacamole a s čím ju jesť?

Guacamole je tradičná pochúťka pochádzajúca z mexickej kuchyne, ktorá je veľmi zdravá. Avokádo obsahuje zdravé tuky, vitamíny a minerály a v kombinácii s liečivými účinkami paradajky, cesnaku a cibule, je to doslova vitamínová bomba.

Guacamole je obľúbené nielen ako pomazánka z avokáda, ale aj ako univerzálny doplnok k rôznym jedlám. Môžete si ho natrieť na opečený chlieb alebo konzumovať ako guacamole dip k opečeným tortilám či nachos. Určite si vyskúšajte túto zdravotnú bombu pridať do quesadilly alebo buritta.  

Postup

1

Avokádo prekrojte, odstráňte veľkú kôstku. Dužinu avokáda vidličkou poriadne roztlačte v miske, aby mala avokádová pomazánka krémovú konzistenciu.

2

Do roztlačeného avokáda pridajte limetkovú šťavu a pridajte najemno nakrájané paradajky, červenú cibuľu a cesnak.

3

Pridajte podľa chuti soľ, čierne korenie, kajenské korenie a koriander. Zmes poriadne premiešajte, aby sa všade dostali chute.

4

Hotové guacamole nechajte v chladničke odležať aspoň 15 minút. Po uplynutí doby môžete servírovať.

Tipy, ako vylepšiť avokádovú pomazánku

  • Vyskúšajte aj iný variant avokádovej pomazánky guacamole. Môžete doň pridať kukuricu, čierne fazule alebo mango.
  • Ak máte radi výrazne ostré chute, pridajte ešte do guacamole nasekané chilli papričky.
  • Aby ste dosiahli ešte krémovejšiu konzistenciu, pridajte do guacamole lyžicu gréckeho jogurtu.
  • Základom je dostatočne zrelé avokádo. Na dotyk musí byť mierne mäkké. Akonáhle uvidíte po ošúpaní vnútri hnedé škvrny, avokádo je už príliš prezrelé
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4