Recepty Recept na guacamole: Mexickú avokádovú nátierku

Suroviny

2 avokáda
6 ČL čerstvej limetkovej šťavy
2 paradajky (nadrobno nakrájané)
½ červenej cibule (najemno nakrájanej)
kajenské korenie
2 strúčiky cesnaku
koriander
soľ
čierne korenie

Popis

Čo je avokádová nátierka – guacamole a s čím ju jesť?

Guacamole je tradičná pochúťka pochádzajúca z mexickej kuchyne, ktorá je veľmi zdravá. Avokádo obsahuje zdravé tuky, vitamíny a minerály a v kombinácii s liečivými účinkami paradajky, cesnaku a cibule, je to doslova vitamínová bomba.

Guacamole je obľúbené nielen ako pomazánka z avokáda, ale aj ako univerzálny doplnok k rôznym jedlám. Môžete si ho natrieť na opečený chlieb alebo konzumovať ako guacamole dip k opečeným tortilám či nachos. Určite si vyskúšajte túto zdravotnú bombu pridať do quesadilly alebo buritta.  

Postup

1

Avokádo prekrojte, odstráňte veľkú kôstku. Dužinu avokáda vidličkou poriadne roztlačte v miske, aby mala avokádová pomazánka krémovú konzistenciu.

2

Do roztlačeného avokáda pridajte limetkovú šťavu a pridajte najemno nakrájané paradajky, červenú cibuľu a cesnak.

3

Pridajte podľa chuti soľ, čierne korenie, kajenské korenie a koriander. Zmes poriadne premiešajte, aby sa všade dostali chute.

4

Hotové guacamole nechajte v chladničke odležať aspoň 15 minút. Po uplynutí doby môžete servírovať.

Tipy, ako vylepšiť avokádovú pomazánku

  • Vyskúšajte aj iný variant avokádovej pomazánky guacamole. Môžete doň pridať kukuricu, čierne fazule alebo mango.
  • Ak máte radi výrazne ostré chute, pridajte ešte do guacamole nasekané chilli papričky.
  • Aby ste dosiahli ešte krémovejšiu konzistenciu, pridajte do guacamole lyžicu gréckeho jogurtu.
  • Základom je dostatočne zrelé avokádo. Na dotyk musí byť mierne mäkké. Akonáhle uvidíte po ošúpaní vnútri hnedé škvrny, avokádo je už príliš prezrelé
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4