Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Losos patrí medzi najobľúbenejšie druhy rýb. Jeho príprava je jednoduchá, chutí pečený, pražený, údený, dokonca aj surový. Jeho mäso je šťavnaté a krehké a hoci je tučnejšie, stále je ľahko stráviteľné. A jeho prínos pre vaše zdravie je tiež nezanedbateľný. Prečo by ste teda mali jesť lososa, ale aj ryby všeobecne?
Znižujete hladinu cholesterolu
V lososovi, ale aj v rybách všeobecne, sa nachádzajú omega- 3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré si organizmus nedokáže vytvoriť sám. Tie prospievajú cievnemu systému a najmä srdcu tým, že výrazne obmedzujú množstvo cholesterolu v krvi, čím znižujú riziko kardiovaskulárnych chorôb.
Budete šťastnejší
Losos obsahuje látku zvanú L-tryptofán, ktorá je dôležitá pre tvorbu serotonínu, teda „hormónu šťastia“. Ten pomáha tvoriť aj čokoláda, ale na rozdiel od nej po jedení rýb nepriberáte.
Zásobujte telo prospešnými látkami
Losos obsahuje bielkoviny a vitamíny A, B a D. Tie pôsobia priaznivo na mozog, oči, kĺby a cievny systém. Myslieť by na to mali aj nastávajúce mamičky, pretože dostatok aj týchto vitamínov má výrazný vplyv na zdravý vývoj dieťaťa.
Zlepšíte si trávenie
Aj keď losos patrí k tučnejším rybám, jeho mäso je ľahko stráviteľné, a preto sa ho nemusíte obávať ani pri diéte.
Jednoducho si pochutíte
Losos je veľmi chutná ryba. Aby jeho mäsko zostalo krásne ružové, šťavnaté a krehké, nemali by ste ho tepelne upravovať príliš dlho, inak vyschne.
Dostali ste chuť na lososa? Objednajte si ho, a kým vám ho prinesú, vyberte si niektorý z našich receptov!