Recepty Mini košíčky s chia semiačkami a ovocím
Suroviny
150 g hladkej múky
2 lyžice chia semiačok
70 g studeného masla nakrájaného na kocky
70 g práškového cukru
1 vajce
2 lyžice kakaa (ak chcete čokoládové cesto)
250 ml smotany na šľahanie
80 g masla
2 hrnčeky lesného ovocia (maliny, jahody)
Popis

Suché ingrediencie na cesto preosejeme do väčšej misy. Tento krok je dôležitý, aby múka a najmä kakao (ak chcete čokoládové cesto) nabrali vzduch a bolo ich možné jednoduchšie zapracovať do cesta. Potom pridáme studené maslo a vytvoríme mrveničku, do ktorej vmiešame vajce. Cesto spracujeme na jemnú guľu. Pokiaľ nebudeme dosť rýchli, môže sa nám stať, že cesto bude redšie, lebo maslo sa začne topiť – v takom prípade pridáme trocha viac múky, aby sa nám nelepilo na ruky. Pripravené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň pol hodiny chladiť. Vychladnuté cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno i okraje malých formičiek na košíčky. Na cesto položíme kúsky papiera na pečenie, na ktorý vysypeme fazuľu alebo ryžu, aby sa nám cesto počas pečenia nedvíhalo a nevlnilo. Pečieme 15 minút pri 180 °C. Kým sa nám chladí korpus, pripravíme si krém. V jednej miske si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu polámanú na kúsky, zároveň v druhej miske ohrejeme smotanu na teplotu tesne pod bodom varu. Keď sa čokoláda úplne rozpustí, zamiešame do nej horúcu sladkú smotanu a na záver pridáme maslo, takže vznikne mimoriadne chutný a jemný krém – tzv. ganache. Dávame si však pozor, aby sme ju neprehriali, pretože zo sladkej smotany sa v takom prípade začne oddeľovať tuk, ktorý by na povrchu vašich tortičiek nepekne stuhol. Vychladnuté košíčky naplníme vlažným krémom, do ktorého ukladáme ovocie. Necháme stuhnúť v chladničke, poprášime kakaovým práškom a na záver dozdobíme ovocím a lístkami mäty.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4