Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Grilovanie by bez nej nebolo ono. O čom je reč? O šťavnatej čerstvej zelenine, ktorá sa výborne hodí ako príloha ku steakom alebo grilovanej rybe. Okrem toho je grilovaná zelenina skvelá aj sama osebe! Pozrite sa, akú zeleninu zvoliť, aby bol výsledok neprekonateľný. A nezabudnite vyskúšať naše overené recepty.
Putovanie za skvelou grilovanou zeleninou sa začína už v obchode. Tušíte, ako pri jej nákupe postupovať a na čo je treba sa sústrediť? Tu je kľúč ku správnemu výberu:
Postrážte si sezónu! Zelenina, ktorá práve dozrela, chutí desať krát lepšie než tá, ktorá ležala dlho v sklade. Cuketa, baklažán, papriky, paradajky, zemiaky – to všetko nám cez leto dozrieva priamo pred očami. Ak zvolíte práve túto zeleninu, odmenou vám bude aj veľmi priaznivá cena.
TIP: Že príprava zeleniny zaberie priveľa času? Ušetrite si ho tým, že si všetky potrebné suroviny necháte priviesť domov. Tesco Online nákupy na stránkach tesco.sk budete mať hotové o pár minút a kuriér vám tašky privezie až ku dverám. Do vášho košíka vložíme iba takú zeleninu, ktorú by ste si sami vybrali.
Majte oči na stopkách a vyberajte zeleninu podľa toho, ako vyzerá. Je bledá, alebo krásne farebná? Okrem toho si k nej tiež privoňajte a prejdite po nej prstami. Paradajky by nemali byť príliš mäkké, cukety a ľuľok by na sebe nemali mať preliačiny. Kvôli nim by sa rýchlejšie kazili.
Nielen v predajniach Tesco, ale aj na našich webových stránkach tesco.sk v sekcii Tesco Online nákupy nájdete široký výber zeleniny. Vždy si tak ugrilujete to, na čo máte práve chuť!
Možno to tak na prvý pohľad nevyzerá, no správna príprava zeleniny je tak trochu veda. Každý druh vyžaduje iný prístup a spracovanie. Pozrite sa, ako nakrájať a predpripraviť zeleninu, aby bola na grile Al dente:
Vedeli ste, že na svoj prvý nákup na Tesco Online nákupy na stránkach tesco.sk dostanete zľavu 5 €?
Kombinácia papriky a syru poteší vaše chuťové bunky. Plnená paprika je rýchla a vynikajúca lahôdka, ktorú vám pochvália nie len vegetariáni.
Čo budete potrebovať?
Papriky umyte, prekrojte na polovice a odstráňte jadierka (stopku môžete nechať). Mozzarellu aj Fetu nakrájajte na malé kúsky a naplňte s nimi papriky. Pripravené papriky položte opatrne na gril. Že sú hotové, poznáte podľa roztopeného syra. Ak je k tomu spodok papriky ugrilovaný dozlata, máte hotové!
Čo môže byť na cukete také úžasné, že stojí za to ju ochutnať? Cuketa je výborná aj sama osebe. No ak ju naložíte do svojej obľúbenej marinády, natiahne do seba krásne jej chuť. Pre jej jemnú štruktúru si ju obľúbite po prvom súste.
Čo budete potrebovať?
Cukety umyte a nakrájajte na 1 cm tenké plátky. Petržlen nasekajte a pridajte k nemu zbytok ingrediencií. Vznikne vám marináda, v ktorej namočte každé koliesko cukety. Potom ju dajte na gril a počkajte, až budú plátky mäkké.
Náš tip! Rovnakú marinádu pripravte aj pre ľuľok. Výborne sa hodí aj na potrenie prekrojených bagiet, ktoré dáte rozpiecť na gril.
Sladké šampiňóny sú neobvyklá, ale veľmi dobrá voľba! Príprava nezaberie takmer žiadny čas a chutiť budú skutočne každému.
Čo budete potrebovať?
Šampiňóny umyte a prekrojte na polky. Strúčiky cesnaku nastrúhajte a dajte do misky. Prilejte k nim sójovú omáčku, med, štipku soli a štipku čierneho korenia. Šampiňóny napichajte na špajľu a opekajte ich na grile asi 5 minút z každej strany. Po grilovaní ich treba hneď potrieť pripravenou marinádou. Dobrú chuť!