Recepty Kukuričné špagety s orieškovým pestom

Suroviny

400 g kukuričných špagiet
100 g rukoly
50 g parmezánu
olivový olej
1 hrnček bazalky (alebo petržlenovej vňate)
2 PL vlašských orechov (nasucho opražených)
2 PL parmezánu (strúhaného)
1 strúčik cesnaku
2 PL panenského olivového oleja
1 citrón (ak je bio, použite aj trochu kôry)
soľ (v menšom množstve, pretože už sám parmezán je slaný)

Popis

V kuchynskom robote alebo v mažiari nasekáme vňať nahrubo, pridáme orechy, parmezán, cesnak, olej a citrón. Mixujeme do požadovanej konzistencie. Niekto má rád pesto úplne hladké – krémovité, my preferujeme, keď ešte „chrumká" pod zubami. Dosolíme podľa chuti. Špagety uvaríme, ale nepreplachujeme vodou (škrob musí zostať na nich, aby sa na ne lepšie nalepila omáčka, inak by stekala), pridáme pesto a pár lyžíc olivového oleja. Premiešame, pridáme rukolu, orechy a na záver posypeme hoblinami parmezánu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept