Recepty Keď idú zúbky: Sušienky na hryzenie

Suroviny

200 g sladkých zemiakov
1 bylinkový čaj (vrecúško harmančekového)
1 šálka ovsených vločiek (mleté, bezgluténové)
2 PL kokosového oleja

Popis


Postup

1

Rúru vyhrejeme na 180 °C.

2

Bataty ošúpeme, nakrájame a dáme variť spolu s vrecúškom harmančekového čaju.

3

Po uvarení vrecúško vyberieme, bataty scedíme a vyšľaháme na pyré.

4

Pridáme múku, olej a poriadne vymiešame.

5

Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto na ňom rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm.

6

Cesto nožom rozkrájame na keksíky „do ruky“.

7

Pečieme asi 20 – 25 minút, kým keksíky nie sú pevné na dotyk a zlaté na okrajoch.

8

Tip: Vo vzduchotesnej nádobe vydržia tri dni. Môžete ich aj zamraziť, studené účinkujú na boľavé ďasienka ešte lepšie.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4