Recepty Keď idú zúbky: Sušienky na hryzenie

Suroviny

200 g sladkých zemiakov
1 bylinkový čaj (vrecúško harmančekového)
1 šálka ovsených vločiek (mleté, bezgluténové)
2 PL kokosového oleja

Popis


Postup

1

Rúru vyhrejeme na 180 °C.

2

Bataty ošúpeme, nakrájame a dáme variť spolu s vrecúškom harmančekového čaju.

3

Po uvarení vrecúško vyberieme, bataty scedíme a vyšľaháme na pyré.

4

Pridáme múku, olej a poriadne vymiešame.

5

Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto na ňom rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm.

6

Cesto nožom rozkrájame na keksíky „do ruky“.

7

Pečieme asi 20 – 25 minút, kým keksíky nie sú pevné na dotyk a zlaté na okrajoch.

8

Tip: Vo vzduchotesnej nádobe vydržia tri dni. Môžete ich aj zamraziť, studené účinkujú na boľavé ďasienka ešte lepšie.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept