Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Mäso nakrájame na menšie kocky a obalíme v múke. Postupne ho v tlakovom hrnci opečieme z každej strany na oleji. Ak je to potrebné, pridáme ešte olej. Opečené mäso dáme bokom, dobre ho osolíme, okoreníme a necháme ho prikryté.
Do výpeku pridáme ďalšiu lyžicu oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu, nové korenie, tymian i bobkový list. Cibuľu dobre osolíme, okoreníme a orestujeme dosklovita. Pridáme mrkvu a paštrnák nakrájané na kolieska. Opekáme, kým zelenina nezačne karamelizovať. Potom prilejeme víno, necháme ho odpariť, vložíme mäso aj so šťavou, podlejeme vodou a tlakový hrniec uzavrieme. Varíme jednu hodinu.
Pred dovarením mäsa si pripravíme šampiňóny. Umyjeme ich, prekrojíme na polovicu a na troche oleja orestujeme na panvici.
Po hodine vypustíme paru z tlakového hrnca a opatrne ho otvoríme. Pridáme šampiňóny a zamiešame. Podávame s knedľou alebo so zemiakmi.
Malý tip: Pri varení tohto mäsa použite tlakový hrniec, ktorý šetrí čas. Bez neho sa čas varenia zdvojnásobí.