Recepty Hovädzie so šampiňónmi

Suroviny

800 g hovädzej nožiny
1 cibuľa
3 mrkvy
2 paštrnáky
3 PL hladkej múky
3 vetvičky tymiánu
150 g šampiňónov
250 ml červeného vína (suchého)
200 ml vody
2 bobkové listy
3 guľôčky nového korenia
3 PL slnečnicového oleja

Popis

Mäso nakrájame na menšie kocky a obalíme v múke. Postupne ho v tlakovom hrnci opečieme z každej strany na oleji. Ak je to potrebné, pridáme ešte olej. Opečené mäso dáme bokom, dobre ho osolíme, okoreníme a necháme ho prikryté.

Do výpeku pridáme ďalšiu lyžicu oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu, nové korenie, tymian i bobkový list. Cibuľu dobre osolíme, okoreníme a orestujeme dosklovita. Pridáme mrkvu a paštrnák nakrájané na kolieska. Opekáme, kým zelenina nezačne karamelizovať. Potom prilejeme víno, necháme ho odpariť, vložíme mäso aj so šťavou, podlejeme vodou a tlakový hrniec uzavrieme. Varíme jednu hodinu.

Pred dovarením mäsa si pripravíme šampiňóny. Umyjeme ich, prekrojíme na polovicu a na troche oleja orestujeme na panvici.

Po hodine vypustíme paru z tlakového hrnca a opatrne ho otvoríme. Pridáme šampiňóny a zamiešame. Podávame s knedľou alebo so zemiakmi.

Malý tip: Pri varení tohto mäsa použite tlakový hrniec, ktorý šetrí čas. Bez neho sa čas varenia zdvojnásobí.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4