Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zemiaky si nakrájame na malé kocky a varíme v osolenej vode, pokiaľ nezmäknú. Potom do vývaru so zemiakmi pridáme bryndzu s kyslou smotanou a ponorným mixérom rozmiešame. Ak polievka zostane príliš hustá, prilejeme sladkú smotanu alebo vodu, a ak zostane príliš riedka, tak ju zahustíme surovým nastrúhaným zemiakom. Dochutíme soľou a korením. Na panvici si na masle orestujeme cibuľku nakrájanú na mesiačiky, posypeme cukrom a necháme skaramelizovať. S cibuľou môžeme opiecť aj slaninku, vďaka čomu môže polievka dostať haluškový nádych. Na záver ju posypeme kúskami skaramelizovanej cibule a podávame s pečivom. Je sýta a postačí ako hlavné jedlo.