Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Broskyne ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Môžeme použiť škrabku na zeleninu, veľmi ľahko sa s ňou zbavíme jemnej kože broskýň. Broskyne pridáme do veľkého hrnca spolu s vodou a cukrom. Za stáleho miešania privedieme k varu. Keď sa zmes začne variť, znížime teplotu na polovicu a varíme ešte asi 20 minút, kým sa broskyne nebudú rozpadávať. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame.
S ručným mixérom veľmi pomaly mixujeme, až kým nebude zmes úplne hladká. Zmes potom precedíme cez sitko.
Takto precedené pyré vložíme naspäť do čistého hrnca a privedieme k varu. Pridáme vanilku. Znížime teplotu a necháme jemne pobublávať asi 40 minút. V tomto kroku je dôležité časté premiešavanie. Horúcim broskyňovým „maslom“ naplníme poháriky, necháme vychladnúť a neskôr ich uzavrieme.
Broskyňové „maslo“ skonzumujte počas 2 týždňov. Je ideálne napríklad na raňajky na opečený toast alebo na vianočku.