Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Keď sa povie grilovanie, napadnú vám určite steaky a hamburgery, prípadne grilované mäso. Gril je však výborný aj na prípravu grilovanej zeleniny. Jednoducho ju nakrájajte na plátky či rozoberte na menšie časti, použite trošku olivového oleja a ugrilujte. Zeleninu môžete pred grilovaním variť, ale nemusíte.
Ak chcete byť naozaj kráľom grilovačky, nesmiete zabudnúť na pár dôležitých vecí – na skvelé marinády, kvalitné suroviny a prípravu grilu.
Pred pečením gril dôkladne očistite. Nie je nič horšie, ako keď v čerstvo pripravenom jedle cítite chute a vône z posledného grilovania. Obzvlášť ak ste vegetarián a predtým sa na grile pripravovalo mäso.
Gril nastavte na správnu teplotu. Otestujete ju tak, že vo vzdialenosti 10 až 12 cm od grilu by ste mali byť schopní pohodlne držať ruku približne 5 – 6 sekúnd. Ak vydržíte kratšie, gril je až príliš horúci a hrozí, že takto pečenú zeleninu spálite.
Na grilovanú zeleninu pozostávajúcu z malých kúskov, ako sú biele šampiňóny, ružičkový kel či kúsky cibule, používajte špajdle. Zabránite tomu, aby vám popadali do pahreby.
Čím jednoduchšie, tým lepšie. Grilovaná zelenina nie je na dochutenie náročná. Ako základ vám postačí soľ a čierne korenie. Samozrejme, nezabudnite na kvalitný olivový olej a citrónovú šťavu. Pridať môžete nasekané čerstvé bylinky, ako sú tymian, oregano alebo rozmarín. Na záver pridajte balzamikový ocot alebo domáce pesto.
Zdroj: foodrepublic.com, thespruceeats.com