Tipy a rady Upiecť dokonalé cookies je alchýmia. Máme na ňu recept!

Upiecť obyčajné sušienky je jednoduché. Múka a cukor sa zmieša s maslom, vajíčkami a práškom do pečenia. Šup na plech a je hotovo! Upiecť perfektné cookies je však hotová alchýmia! Nesmú byť príliš obschnuté, ale ani nedopečené. Nesmú sa rozpadať v ruke, avšak ani stvrdnúť na kameň. Nemajú byť príliš veľké, no ani veľmi malé. Skrátka, cookies nemôže žiadna gazdinka brať na ľahkú váhu!
Prinášame vám niekoľko exkluzívnych typov pre tie najdokonalejšie cookies na svete. Nasaďte si zástery, je čas na sladké dobrodružstvo!

1. Čo je napísané, to je dané

Prvé pravidlo správneho pečenia znie: držať sa receptu. Recepty na cookies sú vopred premyslené a odvážené pre vaše potreby. Zmierte sa s tým, že pol kila cukru nemôžete nahradiť 5 lyžicami medu a sóda bikarbóna nie je to isté ako prášok do pečiva.

2. Nie je múka ako múka, alebo nájdite kvalitné ingrediencie

Ingrediencie tvoria základný kameň celého pečenia, preto na nich rozhodne nešetrite. Doprajte si tú najlepšiu múku, kvalitné vajcia aj vysokopercentnú horkú čokoládu Tesco Finest. Vaše cookies dostanú úplne novú, lepšiu chuť!

Pohánkové cookies

3. Schlaďte si pred pečením hlavu, ale aj cesto

Schladené cesto drží lepšie svoj tvar a práca s ním je oveľa jednoduchšia. Schladením doprajete cestu čas lepšie prepojiť použité ingrediencie a trochu odpočívať. Zodpovedné gazdinky, ktoré si pripravia cesto dopredu a dajú ho zamraziť, majú vyhrané! Zmrazovanie výrazne vylepšuje textúru sušienok a je to skvelý spôsob, ako ušetriť drahocenné minúty pre pečenie a zdobenie.

Jednoduché cookies

4. Pozor na čas!

Pri časovaní je potreba držať sa receptov, avšak ak vyberiete cookies o 2 – 3 minútky skôr, než je predpísané, mali by byť mäkšie a o trochu vlhkejšie, než keď ich v rúre ponecháte dlhšie. Na zostatkovom teple z kvalitného plechu na pečenie, ako je napríklad GoCook, navyše samy krásne "dôjdu".

Fit cookies

5. Dvakrát meraj, raz peč

Doslova! Zakúpte si kvalitnú kuchynskú váhu, odmerky, lyžice a hrnčeky. Merajte presne a starostlivo. Výnimky urobte len ak ste skúsená a viete, ako budú hotové cookies reagovať na modifikácie receptov. Čo sa múky týka, môžete si dovoliť ubrať z nej oproti predpísanému množstvo o jednu až dve lyžice. Sušienky tak zostanú o niečo vláčnejšie aj po niekoľkých dňoch.

Upiecť dokonalé cookies je alchýmia. Máme na ňu recept!

Desiatové cookies nielen pre deti

Vytlačiť stránku
Zdielať článok