Tipy a rady Povinná výbava vianočného večierka s priateľmi: originálne jednohubky

Plnené šampiňóny

Ak chcete naozaj pravé jednohubky, zvoľte skôr obyčajné malé šampiňóny než veľké hnedé portobello. Šampiňóny, či už biele, alebo hnedé, môžete naplniť čímkoľvek – od zeleniny až po mäso. Dužinu a nožičky, ktoré z nich pre naplnenie odstránite, nevyhadzujte. Zídu sa vám na prípravu hubovej omelety s bylinkami. Tá vám po vianočnom večierku padne ako uliata.

Bloody Mary na špajdli

Na tieto veselé špízy budete potrebovať to, čo aj na tekutú Bloody Mary. Do misky si nalejte vodku, citrónovú šťavu, worcester, tabasco aj čierne korenie a dôkladne premiešajte. Do tohto kúpeľa naložte na pár hodín do chladničky malé špízy, na ktoré napicháte cherry paradajku a kúsok stonkového zeleru. Paradajky nezabudnite pred kúpeľom popichať vidličkou, aby sa dobre napili. Špízy potom vyberte z kúpeľa, k rajčine a zeleru pridajte ešte slaninový čips a opitá jednohubková párty sa môže začať.

TIP:

Ak sa chystáte cez sviatky navštíviť svojich známych a nemáte ešte premyslené darčeky na Vianoce, prekvapte ich týmto chutným netekutým drinkom v podobe predjedla na paličke.

Krevetové jednohubky

Prečo si na zimnej vianočnej párty trochu nezaspomínať na leto. Krevetové jednohubky s čili dipom vás príjemne zahrejú. Alebo skôr rozpália. Krevety očistite, dajte do veľkej misy, premiešajte s olivovým olejom, citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nechajte postáť v marináde aspoň 1 hodinu a pečte v rúre pri 200 °C maximálne 10 minút. Krevetové jednohubky podávajte s čili marinádou, ktorú pripravíte jednoduchým rozmixovaním paradajok, vlašských orechov, syra cottage, olivového oleja, tymianu a, samozrejme, čili papričiek podľa chuti. Dochuťte soľou a čiernym korením, nechajte vychladnúť v chladničke a podávajte na vianočnej párty so značkou „Pozor, horúce!“.

Koláče na Vianoce

Bude to znieť ako klišé, ale okrem tekutej veselosti sa aj tak najviac tešíme na vianočné koláče. Vianočný firemný večierok je výborná zámienka pustiť sa do nich ešte pred Štedrým večerom. Koláče sú výborný tip na výrobu jednohubiek. Minimedovníky, plnené minioblátky, medvedie minilabky či kokosové miniguľky. A že ste zaneprázdnení? Ponúkame vám recepty na vianočné koláčiky aj pre tých, ktorí nemajú čas.

Slaninové krekry

Ďalší recept z rubriky „lenivá gazdinka“, ktorý zvládnete aj po náročnom dni v práci. Na plech vyložený papierom na pečenie poukladajte slané krekry, pomrvte na ne hrudkový syr a každý kúsok zabaľte do prúžka slaniny. Pečte v rúre cca 30 minút pri 180 °C a jednohubky na vianočný večierok máte raz-dva hotové.

TIP:

Ak máte radi odvážne a jedlé darčeky, zabaľte tieto chutné jednohubky (krekry) do krabice od známej stavebnice a darujte ich spolu s vlastnoručne vyrobeným návodom.

Povinná výbava vianočného večierka s priateľmi: originálne jednohubky
Vianočné ministromčeky

Vetvičky rozmarínu pripomínajú ihličie. Aby však mohli pripomínať malé vianočné stromčeky, treba ich do niečoho zapichnúť. Z obľúbeného mäkkého syra, nastrúhaného parmezánu a čedaru s pretlačeným cesnakom si vymiešajte zmes, z ktorej ručne vytvarujete syrové guľôčky. Guľôčky následne obaľte v nasekaných brusniciach a dajte stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu. Jednohubky podávajte uložené v košíčkoch na šuhajdy so „zasadenou“ vetvičkou rozmarínu.

Nátierky na jednohubky

Ak si myslíte, že do kuchyne vôbec nepatríte a je pre vás náročné aj varenie či pečenie jednoduchých jedál, nátierky na jednohubky zvládnu aj vaše deti. A ktoré patria do našej top trojice nátierok na jednohubky?

1. Tekvicová nátierka s červenou šošovicou

Variť červenú šošovicu je jednoduché a hlavne rýchle. Červenú šošovicu nemusíte namáčať, a tak je táto verzia expresne rýchla.

2. Avokádová nátierka so sušenými paradajkami

Fazuľa, paradajky aj avokádo sú zdrojom vlákniny a posilňujú imunitný systém. Tejto nátierke spokojne udeľujeme prívlastok extra zdravá.

3. Nátierka z údeného lososa s kôprom

Náš rebríček uzatvára nátierka s ocenením extra luxusná.

Či už sa rozhodnete pre náročnejšie, alebo jednoduchšie recepty, prajeme vám, aby vám bolo pri príprave veselo a aby ste si vianočný večierok s priateľmi či rodinou užili na maximum.

Zdroj: delish.com

Vytlačiť stránku
Zdielať článok