Recepty Šarlota – odmena na Deň detí
Suroviny
4 vajcia
6 PL hladkej múky
6 PL práškového cukru
Náplň rolády:
džem alebo maslová plnka
Čerstvé ovocie:
broskyne, čučoriedky, jahody...
750 g tvarohu
250 ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatíny
6 PL kryštálového cukru
1 vanilkový struk alebo vanilkový cukor
Popis

 

Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. Bielka vyšľaháme dotuha. Zmes jemne spojíme s múkou a upečieme na 180 °C na rovnom plechu asi 15 minút.


Ešte horúce zvinieme do mokrej utierky a necháme trocha vychladnúť.


Naplníme džemom a krájame na 2 cm plátky – nimi vystelieme dno guľatej misy, ktorú sme predtým vystlali fóliou alebo vrecúškom.


Pripravíme si krém, ktorým naplníme šarlotu: želatínu necháme vo vode napučať. Mokré plátky želatíny vyžmýkame a zmiešame s teplou smotanou s cukrom. Želatína by sa mala celkom rozpustiť, ale nie variť. Pridáme tvaroh, vanilku a ovocie a nalejeme do misy vystlanej roládkami.


Na povrch opäť naukladáme plátky rolády, prikryjeme fóliou a necháme cez noc zachladiť. Vyklopíme tak, že misu obrátime na rovný povrch a odstránime fóliu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4