Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Stačí trocha oleja, múky a o pár minút je zápražka hotová. Rýchle, lacné, jednoduché. No my vám teraz prinášame ďalšie možnosti, ako zahustiť polievku, keď doma múku nemáte alebo chcete jednoducho niečo ľahšie.
Škrob
Zemiakový alebo kukuričný škrob rozmiešajte v studenej vode a vlejte do už uvarenej vriacej polievky. Pozor! Používajte radšej menšie množstvo škrobu, aby ste namiesto polievky neuvarili puding.
Vajce
Vajíčko poriadne rozšľahajte vo vývare alebo vo vode. Dajte si naozaj záležať, aby bolo dobre vymixované, len tak nebude plávať v polievke. Rozmixované vajce vlejte do už hotovej vriacej polievky a chvíľku povarte.
Rozmixovaná zelenina
Hustú zeleninovú polievku pripravíte aj tak, že odoberiete časť zeleniny, rozmixujete ju a pridáte späť do polievky.
Zemiaky
Túto “fintu” poznajú najmä milovníci gulášov. Niekto dáva prednosť väčšiemu množstvu zemiakov, iný zemiaku najemno nastrúhanému a pridanému do polievky či guláša. O hustotu sa postará uvoľnený škrob.
Quinoa, pohánka, proso, ryža
Všetky tieto potraviny nasávajú vodu, a tak robia polievku hustejšou. Navyše poslúžia ako dobrá závarka.
Vločky – ovsené, pohánkové, pšeničné…
Osmažte nasucho a varte spolu s polievkou. Počas varenia sa rozvaria a polievka bude hustejšia.
Hraška
Hrachová múka neobsahuje lepok a polievka s ňou dostane novú chuť. Je vhodná na prípravu zápražiek do zeleninových polievok, ale aj na obaľovanie mäsa či zeleniny.