Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vo vlažnom mlieku s troškou cukru rozpustíme droždie. Necháme trochu podkysnúť. Medzitým zmiešame múku s cukrom, tukom alebo maslom, vajíčkom, žĺtkami. Pridáme kvasnice a vypracujeme cesto.
Pripravíme si plnku: Orechy, cukor, kôru a trošku rumu zalejeme vriacou vodou, dobre premiešame.
Cesto rozdelíme na 3 časti, každú natenko rozvaľkáme.
Na plech dáme plát cesta, potrieme džemom, polovicou plnky, na to dáme ďalší plát cesta a postup zopakujeme. Vrchný plát popicháme vidličkou a pečieme na 200 °C asi pol hodiny.
Upečený koláč potrieme rozpustenou čokoládou na varenie s trochou masla.