Mäkučké makové cesto, jemný našľahaný krém a višne. To je dokonalá kombinácia.
300 g čerstvo pomletého maku
4 vajcia
štipka soli
100 g masla alebo kokosového oleja
100 g medu
1 lyžička kypriaceho prášku
250 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
2 lyžice medu
1 vanilkový struk
hrnček vykôstkovaných višní
100g višňového džemu
Vajcia rozdelíme. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise premiešame mak s kypriacim práškom. Pridáme žĺtka, med, rozpustené (pozor, nie horúce!) maslo a na koniec vmiešame vyšľahané bielka. Masu vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm a pečieme v rúre vyhriatej na 170ºC približne 40 minút. Zatiaľ si pripravíme krém. Studenú šľahačku šľaháme, až kým nebude polotuhá. Pridáme mascarpone, vanilku a med a znovu vyšľaháme. Po upečení korpus necháme vo forme vychladnúť, potom ho vyklopíme alebo vyberieme. Hotový korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť natrieme višňovým džemom, potrieme krémom a navrstvíme višne. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch torty ešte potrieme krémom a posypeme makom.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.