Recepty Vegánsky tofu gyros v pite, podávaný s cuketovými čipsmi a vegánskymi tzatziki

Suroviny

Gyros:
1 balenie tofu (Tesco Grill Master tofu v gyros korení)
2 chleby pita (Tesco Grill Master pita placiek)
50 g ľadového šalátu
50 g cherry paradajok
50 g hranolky (upečených hranolčekov)
½ uhorky (šalátovej)
½ červenej cibule
Vegánske tzatziki:
1 uhorka (šalátová)
200 g vegánskeho jogurtu, napríklad sójového (napríklad sójového)
2 ČL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
½ ČL soli
2 PL kôpru (čerstvého nasekaného)
2 ČL citróna (citrónovej šťavy)
Cuketové čipsy:
1 cuketa
1 PL olivového oleja
½ ČL soli
½ ČL mletej červenej papriky
½ ČL mletého čierneho korenia

Postup

1

Pripravíme si cuketové čipsy. Cuketu nakrájame na tenké plátky (najlepšie na strúhadle) a osušíme papierovými utierkami, aby sme ich zbavili vlhkosti. Poukladáme ich na hliníkovú tácku pokrytú papierom na pečenie. V miske zmiešame olivový olej, soľ, papriku a korenie. Vzniknutou zmesou potrieme cuketové plátky. Grilujeme ich približne hodinu, kým nebudú chrumkavé.

2

Medzitým si pripravíme tzatziki. Uhorku nastrúhame, posolíme a necháme ju 10 minút odstáť. Následne plátky čo najdôkladnejšie zbavíme vody, vložíme ich do misky, pridáme jogurt, pretlačený cesnak, olej, citrónovú šťavu a kôpor. Zamiešame a dáme chladiť do chladničky.

3

Tofu vyberieme z obalu, vylejeme vodu a osušíme ho papierovými utierkami. Grilujeme z každej strany 6 – 8 minút.

4

Pita placky natrieme z jednej strany trochou vegánskeho tzatziki, pridáme rovnomerne rozdelené nakrájané a umyté paradajky, šalát, uhorku a cibuľu. Pridáme ugrilované a na kocky nakrájané tofu a hranolčeky. Zabalíme a podávame s cuketovými čipsmi a zvyškom tzatziki.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept