Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si cuketové čipsy. Cuketu nakrájame na tenké plátky (najlepšie na strúhadle) a osušíme papierovými utierkami, aby sme ich zbavili vlhkosti. Poukladáme ich na hliníkovú tácku pokrytú papierom na pečenie. V miske zmiešame olivový olej, soľ, papriku a korenie. Vzniknutou zmesou potrieme cuketové plátky. Grilujeme ich približne hodinu, kým nebudú chrumkavé.
Medzitým si pripravíme tzatziki. Uhorku nastrúhame, posolíme a necháme ju 10 minút odstáť. Následne plátky čo najdôkladnejšie zbavíme vody, vložíme ich do misky, pridáme jogurt, pretlačený cesnak, olej, citrónovú šťavu a kôpor. Zamiešame a dáme chladiť do chladničky.
Tofu vyberieme z obalu, vylejeme vodu a osušíme ho papierovými utierkami. Grilujeme z každej strany 6 – 8 minút.
Pita placky natrieme z jednej strany trochou vegánskeho tzatziki, pridáme rovnomerne rozdelené nakrájané a umyté paradajky, šalát, uhorku a cibuľu. Pridáme ugrilované a na kocky nakrájané tofu a hranolčeky. Zabalíme a podávame s cuketovými čipsmi a zvyškom tzatziki.