Recepty Vegánska sekaná zo šošovice

Suroviny

2 šálky červenej šošovice
½ šálky ovsených vločiek
½ šálky strúhanky
½ cibule
2 mrkvy
1 hrsť petržlenovej vňate
½ šálky červenej papriky (nakrájanej)
2 strúčiky cesnaku
2 PL paradajkového pretlaku
2 PL slnečnicového oleja
2 PL lanových semiačok (alebo múky z nich)
1 ČL tymiánu
1 ČL majoránu
¼ ČL soli
mleté čierne korenie
Príloha
zemiaky
forma na pečenie (chlebíka)

Postup

1

Zeleninu očistíme, nakrájame, cesnak prepasírujeme. Rúru vyhrejeme na 175 °C.

2

Šošovicu uvaríme.

3

Na panvici rozpálime olej a zeleninu okrem cesnaku na ňom podusíme domäkka. Pridáme cesnak a ešte minútu osmažíme.

4

Všetky prísady nahrubo zmixujeme.

5

Formu vystelieme papierom na pečenie, vyplním hmotou a zarovnáme.

6

Pečieme asi 45 minút. Pred vyklopením z formy necháme šošovicovú sekanú aspoň 15 minút vychladnúť. Podávame s varenými zemiakmi. Tip: Šošovicová sekaná je výborná aj ako plnka do plnenej papriky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4