Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zeleninu očistíme, nakrájame, cesnak prepasírujeme. Rúru vyhrejeme na 175 °C.
Šošovicu uvaríme.
Na panvici rozpálime olej a zeleninu okrem cesnaku na ňom podusíme domäkka. Pridáme cesnak a ešte minútu osmažíme.
Všetky prísady nahrubo zmixujeme.
Formu vystelieme papierom na pečenie, vyplním hmotou a zarovnáme.
Pečieme asi 45 minút. Pred vyklopením z formy necháme šošovicovú sekanú aspoň 15 minút vychladnúť. Podávame s varenými zemiakmi. Tip: Šošovicová sekaná je výborná aj ako plnka do plnenej papriky.