Recepty Tekvicová nátierka s červenou šošovicou

Suroviny

1 menšia tekvica hokkaido

80 g sušených pšeničných klíčkov

80 g červenej šošovice

2 strúčiky cesnaku

kurkuma

bobkový list

morská soľ

mleté čierne korenie

čerstvý tymian (na dochutenie)

Popis

TIPY: Máte pocit, že by mala byť nátierka hustejšia? Možno vám v šošovici ostalo veľa vody, a preto je nátierka riedka. Môže to byť aj tým, že je príliš čerstvá a ešte nevychladla. Nebuďte netrpezliví, červená šošovica do seba časom vtiahne prebytočné tekutiny. Ak by však bola vaša nátierka aj neskôr stále veľmi riedka, nezúfajte, stačí vmiešať čerstvú najemno nastrúhanú mrkvu.

Máte opačný problém a z nátierky je hustá kaša, ktorú sa vám nedarí rozmixovať? Počas mixovania pomaly prilievajte olivový olej. Stačí pridať málo a nátierka v mixéri povolí.  

Máte radi červenú šošovicu? Vyskúšajte aj našu ďalšiu alternatívnu – nátierku s červenou šošovicou a mrkvou.  

Vedeli ste?
Ak ste vegetariáni, červená šošovica by vo vašej kuchyni nemala chýbať. Je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a pomáha znižovať hladinu cukru v krvi. Taktiež prospieva črevám a pomáha pri problémoch so žalúdkom. Červená šošovica prispieva tiež k znižovaniu tzv. „zlého“ cholesterolu a k zvyšovaniu toho „dobrého“. 

Pšeničné klíčky obsahujú najmä železo a kyselinu listovú a majú príjemnú chuť pražených orieškov. 

Tekvica sa dá pripraviť nielen na slano, ale aj na sladko. Dôkazom je aj náš recept na tekvicový koláč s karamelizovanými orechmi či sladký tekvicový puding.

Postup

1

Šošovicu umyjeme a necháme odloženú bokom.

2

Tekvicu hokkaido umyjeme, nešúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kúsky.

3

Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme naň nakrájanú tekvicu hokkaido, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 200 °C približne 25 minút.

4

Šošovicu vysypeme do hrnca, pridáme dvakrát toľko studenej vody, ako je jej množstvo, štipku soli a bobkový list. Prikryjeme a privedieme do varu. Hneď ako začne vrieť, znížime teplotu, aby iba jemne bublala. Varíme ju pri nižšej teplote cca 10 minút a scedíme.

5

Do misy si dáme vychladenú uvarenú šošovicu, tekvicu, pšeničné klíčky a cesnak. Rozmixujeme a pridáme olivový olej. Po rozmixovaní pridáme koreniny a dokončíme podľa chuti.

6

Nátierku podávame na čerstvom pečive.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 20. 11. od 8:00 hod. do 26. 11. 2019 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodných jednotiek, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchodné jednotky s rybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Kamenné nám. 1/A, Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
Tesco Vianoce ako ich máte radi

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Katalógová ponuka platí od 13. 11. od 8:00 hod. do 26. 11. 2019 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodných jednotiek, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Katalógová ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ceny sú uvedené v eurách. V katalógu sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Kamenné nám. 1/A, Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4