Recepty Svieži hráškový krém

Suroviny

400 g hrášku (zeleného, čerstvého alebo mrazeného)
500 ml zeleninového vývaru (alebo bujónu)
2 PL mascarpone
6 lístkov mäty
1 ČL citróna
mleté čierne korenie
soľ

Popis

Hrášok uvaríme vo vode alebo v zeleninovom vývare do polomäkka. Pozor, aby nezačal hnednúť, ale aby zostal zelený, pretože iba vtedy budeme mať krásnu hráškovozelenú polievku. Uvarený hrášok rozmixujeme s mätou a mascarpone. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s tmavým pečivom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4