Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Nalejte ½ hrnčeka vody do misky a pridajte želatínu. Rozmiešajte a odložte nabok. Nalejte zvyšnú časť vody do kastróla, pridajte cukor a pomiešajte. Nastavte silný plameň a varte približne 10 minút (zmes by mala mať teplotu približne 120 °C). Teraz už zmes nemiešajte! Dajte zmes na pár minút preč z plameňa, aby pomaly vychladla. Medzitým rozotrite olej na plechu veľkom 20 x 20 cm a dôkladne naň položte papier na pečenie. Znova dajte olej na vrchnú vrstvu papiera. Zmiešajte práškový cukor so zemiakovou múkou. Štedro nalejte pripravenú zmes na dno a na strany plechu. K želatíne pridajte vychladenú zmes. Šľahajte pri vysokej rýchlosti približne 15 minút, kým zmes nestrojnásobí svoj objem a kým nebude biela, nadýchaná a pevná (ako vyšľahaný sneh). Do stredu vyšľahanej zmesi pridajte vanilkový extrakt. Ak chcete, môžete k zmesi nakoniec pridať farbivo (tiež môžete rozprášiť práškové farbivo na vrch zmesi vyliatej na plechu a pomocou špáradla vytvoriť kučierky podľa nášho príkladu). Na stierku si dajte olej (inak bude veľmi lepkavá) a rozotrite ňou vyšľahanú zmes na pripravený plech. Uhlaďte vrchnú vrstvu. Znova poprášte pripravené marshmallows zmesou cukru a zemiakovej múky. Dajte do chladničky na približne 3 – 4 hodiny. Potom vyberte marshmallows z plechu. Dajte si olej na ostrý nôž. S naolejovaným nožom narežte marshmallows na pásiky široké 4 – 5 cm. Obaľte lepkavé konce pásikov v zmesi cukru a múky. Znova dajte pásiky vedľa seba a rozrežte ich priečne na štvorce. Znova obaľte lepkavé strany v zmesi. Oprášte prebytočný prášok. Podávajte hotové marshmallows na tanieri. Za inšpirácie ďakujeme Marysii, autorke receptov .:)