Recepty Šampiňóny s miso marinádou a avokádovou salsou

Suroviny

500 g šampiňónov (Tesco Grill Master Šampiňónov bielych)
80 ml rastlinného oleja
2 PL pasty miso
15 ml sójovej omáčky
1 strúčik cesnaku
½ ČL mletého čierneho korenia
Avokádová salsa:
1 avokádo (väčšie)
60 ml rastlinného oleja
čerstvá citrónová šťava (z polovice citróna)
15 ml červeného vinného octu
30 g petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia

Postup

1

V miske zmiešame rastlinný olej, miso pastu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak a mleté čierne korenie. Rozmiešame dohladka. Šampiňóny umyjeme a poriadne osušíme, odstránime stopky a hnedé vnútro. Namočíme ich na 10 minút do marinády.

2

Medzitým si pripravíme avokádovú salsu. V miske zmiešame rastlinný olej, citrónovú šťavu, vínny ocot, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Avokádo zbavíme kôstky a šupky, dužinu nakrájame na malé kocky a pridáme do misky. Poriadne premiešame.

3

Šampiňóny vyberieme z marinády a na rozohriatom grile ich grilujeme 3-4 minúty z každej strany. Podávame s avokádovou salsou a so zvyškom miso dresingu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept