Recepty Ricottové rezy s broskyňami

Suroviny

1 hrnček vlašských orechov (mletých alebo mandle)
½ hrnčeka hladkej múky
½ prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
4 vajcia
½ hrnčeka hnedého cukru
¼ hrnčeka mlieka
250 ml smotany 30%
500 g ricotty
4 lyžice kryštálového cukru
1 pomaranč (len kôra)
100 g bielej čokolády
300 g broskyne (zaváranej)
čokoládový dressing (alebo mleté mandle na posypanie)

Popis

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva, orechy a kakao. Upečieme na plechu s papierom na pečenie približne 10 – 15 minút na 180 °C. V mise vyšľaháme ricottu, smotanu, pridáme cukor, pomaranč a rozpustenú čokoládu. Šľaháme, pokiaľ zmes nezhustne. Pomaly zamiešame nakrájané broskyne, prípadne iné ovocie. Vychladnuté cesto natrieme pripraveným krémom a dáme zachladniť. Na dokončenie môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypať mletými mandľami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept