Recepty Ricottové rezy s broskyňami

Suroviny

1 hrnček vlašských orechov (mletých alebo mandle)
½ hrnčeka hladkej múky
½ prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
4 vajcia
½ hrnčeka hnedého cukru
¼ hrnčeka mlieka
250 ml smotany 30%
500 g ricotty
4 lyžice kryštálového cukru
1 pomaranč (len kôra)
100 g bielej čokolády
300 g broskyne (zaváranej)
čokoládový dressing (alebo mleté mandle na posypanie)

Popis

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva, orechy a kakao. Upečieme na plechu s papierom na pečenie približne 10 – 15 minút na 180 °C. V mise vyšľaháme ricottu, smotanu, pridáme cukor, pomaranč a rozpustenú čokoládu. Šľaháme, pokiaľ zmes nezhustne. Pomaly zamiešame nakrájané broskyne, prípadne iné ovocie. Vychladnuté cesto natrieme pripraveným krémom a dáme zachladniť. Na dokončenie môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypať mletými mandľami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4