Recepty Recept na domáce makrónky ako z cukrárne

Suroviny

250 g práškového cukru
4 vajcia (len bielka)
140 g mletých mandlí
potravinárske farbivo (červené alebo ružové)
1 štipka soli
200 g horkej čokolády
100 g smotany 30%
½ lyžičky mletého čili (možno vynechať)

Postup

1

Pripravíme si cesto na domáce makrónky: Vymiešajte spolu pomleté mandle a práškový cukor vo veľkej mise. Vyšľahajte bielka so štipkou soli, až kým nevznikne pevný sneh. Aby sme dosiahli farebný efekt, pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva. Zmes mandlí a práškového cukru pomaly zapracujeme do pevného snehu.

2

Tvarovanie a pečenie domácich makróniek: Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvoríme malé kolieska s priemerom 3 – 5 cm. Necháme ich 30 minút postáť, aby sa nám na povrchu vytvorila „škrupinka“. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 10 minút. Po upečení necháme makrónky vychladnúť priamo na plechu.

3

Pripravíme si čokoládový krém na makrónky: Smotanu zahrejeme v hrnci, ale pozor – nevaríme. Pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa zmes nerozpustí. Pre pikantný nádych pridajte čili. Čokoládový krém prelejeme do misky a necháme v chladničke stuhnúť.

4

Plníme domáce makrónky: Na polovicu upečených makróniek natrieme pripravený čokoládový krém. Spojíme ich s druhou polovicou a odložíme na chladné miesto, aby sa chute spojili.

Ako skladovať domáce francúzske makrónky?

Domáce francúzske makrónky skladujte v uzavretej nádobe v chladničke. Najlepšie chutia na druhý deň, keď sa chute prepoja a štruktúra je dokonale jemná.

Tip: Ak hľadáte inšpiráciu na inú príchuť, vyskúšajte recept na makrónky s černicovým krémom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept