Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Náš tip:
Preferujete skôr vegetariánsku verziu pizze? Pizzové slimáky s mozzarellou sú teda ideálnou voľbou pre vás.
Ostalo vám z cesta na pizzové slimáky? Vyrobte si s deťmi pizzových snehuliakov. Akékoľvek jedlo, ktoré si vyrobia deti samy, jednoducho chutí lepšie.
Nezatočené pizzové slimáky?
Pizzové tyčinky! Ak inklinujete viac k pizzovým tyčinkám, pokojne môžete na ich výrobu použiť náš recept na pizzové slimáky. Postup pri príprave cesta je rovnaký. Cesto môžete posypať provensalskými bylinkami alebo naň pridať olivy, či cesnak a vyformovať jednoduché slané tyčinky.
Pizzové tyčinky môžete podávať ako výbornú pochúťku na párty. Pripravte si k nim aj chutné dipy či dresingy.
Karfiolová pizza
Z tohto cesta asi pizzové tyčinky nevyrobíte, ale zase vám bude po jeho konzumácii ľahšie. Karfiolová pizza je vhodná nielen pre alergikov, ale aj pre všetkých, ktorí uprednostňujú zdravšie a diétnejšie stravovanie, ale chuť pizze si jednoducho nevedia odpustiť.
Suroviny na cesto dôkladne vymiesime. Vytvarujeme bochník, ktorý necháme odpočívať a kysnúť aspoň 15 – 20 minút.
Rúru predhrejeme na 180 °C.
Olivový olej zmiešame v miske s roztlačeným cesnakom.
Po uplynutí času vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm, potrieme ho olejom s cesnakom a následne paradajkovou omáčkou.
Na omáčku navrstvíme plátky šunky a syra, pridáme olivy a kukuricu.
Nakoniec posypeme provensalskými sušenými bylinkami a cesto zrolujeme.
Rolku nakrájame na kolieska (pizzové slimáky) a tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pizzové slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri 180 °C približne 15 až 20 minút, kým nie sú zlatisté.