Recepty Pizzové slimáky zo špaldovej múky

Suroviny

Kysnuté cesto:
300 g hladkej múky
3 PL olivového oleja
150 ml mlieka
¼ ČL kryštálového cukru
1 ČL soli
½ kocky droždia
Plnka:
200 g údenej šunky (kvalitnej)
200 g syra
100 g zelených olív
100 g konzervy kukurice
400 ml paradajkovej omáčky (pretlaku)
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
provensalské korenie
vajce (na potretie)

Popis

Náš tip:
Preferujete skôr vegetariánsku verziu pizze? Pizzové slimáky s mozzarellou sú teda ideálnou voľbou pre vás. 

Ostalo vám z cesta na pizzové slimáky? Vyrobte si s deťmi pizzových snehuliakov. Akékoľvek jedlo, ktoré si vyrobia deti samy, jednoducho chutí lepšie. 

Nezatočené pizzové slimáky?
Pizzové tyčinky! Ak inklinujete viac k pizzovým tyčinkám, pokojne môžete na ich výrobu použiť náš recept na pizzové slimáky. Postup pri príprave cesta je rovnaký. Cesto môžete posypať provensalskými bylinkami alebo naň pridať olivy, či cesnak a vyformovať jednoduché slané tyčinky. 

Pizzové tyčinky môžete podávať ako výbornú pochúťku na párty. Pripravte si k nim aj chutné dipy či dresingy.

Karfiolová pizza 
Z tohto cesta asi pizzové tyčinky nevyrobíte, ale zase vám bude po jeho konzumácii ľahšie. Karfiolová pizza je vhodná nielen pre alergikov, ale aj pre všetkých, ktorí uprednostňujú zdravšie a diétnejšie stravovanie, ale chuť pizze si jednoducho nevedia odpustiť.

Postup

1

Suroviny na cesto dôkladne vymiesime. Vytvarujeme bochník, ktorý necháme odpočívať a kysnúť aspoň 15 – 20 minút.

2

Rúru predhrejeme na 180 °C.

3

Olivový olej zmiešame v miske s roztlačeným cesnakom.

4

Po uplynutí času vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm, potrieme ho olejom s cesnakom a následne paradajkovou omáčkou.

5

Na omáčku navrstvíme plátky šunky a syra, pridáme olivy a kukuricu.

6

Nakoniec posypeme provensalskými sušenými bylinkami a cesto zrolujeme.

7

Rolku nakrájame na kolieska (pizzové slimáky) a tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

8

Pizzové slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry.

9

Pečieme pri 180 °C približne 15 až 20 minút, kým nie sú zlatisté.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4