Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a rozdrobíme do nej 1 kocku droždia. Necháme napučať. Do misy dáme múku, soľ, olej, pridáme napučané droždie. Ručne zamiesime cesto, ktoré prikryjeme suchou utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť 60 minút. Plechy si namastíme olejom. Zatiaľ si pripravíme základ na pizzu. Hustý paradajkový pretlak zmiešame s roztlačeným cesnakom a oreganom a pripravíme si topingy.
Cesto rozdelíme na 2 polovice. Z každej by nám mal vyjsť jeden snehuliak. Z každej polovice rozvaľkáme alebo rukami rozprestrieme cesto v tvare snehuliaka (dva alebo tri kruhy) a rukou roztlačíme na plechy. Potrieme základom, posypeme syrom a ľubovoľne obložíme. Chutná je oravská slaninka nakrájaná na tenké pásiky, čerstvé šampiňóny či kúsky červenej cibule.
Ako oči a gombíky použijeme čierne olivy, nos pripravíme z kúska mrkvy a šál z farebných paprík. S obložením to nepreháňame, cesto bude tenšie.
Pečieme na 180 – 200 °C, kým sa okraje nesfarbia do zlatista. Po upečení môžeme okraje potrieť olivovým olejom, v ktorom sme rozmiešali pretlačený cesnak a štipku soli.