Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Lahodná chuť šalátu a vôňa lososa na masle tiež môžu patriť k Vianociam.
TIPY:
Čerstvá pažítka patrí medzi tie bylinky, ktoré si hravo vypestujete doma nielen v lete, ale aj v zime. Založte si malú bylinkovú záhradu, určite si v nej nájde svoje miesto aj pažítka, ktorá nesmie vo viedenskom zemiakovom šaláte chýbať.
Ak obľubujete viedenský zemiakový šalát aj preto, lebo v ňom nie je majonéza, odporúčame vám tiež vajíčkový šalát bez majonézy.
Šťavnaté lososové filety doplnené voňavým pomarančovo-mätovým pestom sú veľkou konkurenciou tohto receptu. Výborný je aj tento marinovaný losos.
Pokiaľ vám ostanú z pečeného lososa kúsky, viete ich zužitkovať na špenátovú roládu s lososom. Táto delikátna roláda kombinuje chuť špenátu, krémového syra a lososa do jedinečného zážitku.
Máte radi lososa, ale nepohrdnete ani inými rybami? Grilovaný pstruh s gremolatou je ďalším tipom na rybací recept.
Príprava lososa na masle: 1. Rúru predhrejeme na 200 °C. 2. Na panvici zohrejeme maslo. 3. Z medu, sójovej omáčky a pretlačeného cesnaku vymiešame marinádu. 4. Do roztopeného masla pridáme marinádu a varíme asi 3 minúty. 5. Pripravíme si plech, vyložíme ho papierom na pečenie a uložíme naň filety z lososa. Lososa jemne osolíme a okoreníme. 6. Filety dôkladne polejeme marinádou, tak aby boli pokryté zo všetkých strán. 7. Pečieme cca 10 až 15 minút, kým nezačne marináda karamelizovať a kým sa po kuchyni nebude šíriť vôňa lososa na masle. 8. Medzitým si môžeme pripraviť zemiakový šalát.
Príprava zemiakového šalátu: 1. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Scedíme ich a necháme trochu vychladnúť. 2. Uvarené a vychladnuté zemiaky si nakrájame na plátky hrubé 0,5 cm, polejeme troškou bieleho vínneho octu, premiešame a necháme úplne vychladnúť. Odložíme si ich do misy, kde budeme pripravovať šalát. 3. Zohrejeme si domáci vývar, pridáme doň horčicu a ešte teplý ho vylejeme na uvarené zemiaky. Necháme ho vsiaknuť. 4. Zo zvyšku vínneho octu, olivového oleja, soli, korenín a cukru si pripravíme zálievku a zľahka ňou polejeme vychladnuté zemiaky. Jemne premiešame, aby sa zemiaky nerozpadli. 5. Cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky a vmiešame do šalátu. 6. Šalát podávame vychladený a dochutený nasekanou pažítkou spolu s pečeným lososom ozdobeným sezamom.