Recepty Lasagne

Suroviny

Na omáčku:
500 g mletého hovädzieho mäsa
400 g paradajok (v šťave)
1 cibuľa (stredná)
1 strúčik cesnaku
½ ČL tymiánu
½ ČL oregana
Bešamel:
50 g masla
50 g hladkej múky
500 ml mlieka
125 g mozzarelly (strúhanej)
¼ ČL muškátového orieška
cestoviny lasagne (nevaríme!)
slnečnicový olej
soľ
mleté čierne korenie
Na dekoráciu:
bazalka

Postup

1

Pripravíme si mäsovú omáčku: Cibuľu nadrobno nakrájame a spolu s pretlačeným cesnakom osmažíme na oleji dosklovita.

2

Pridáme mäso a opečieme ho.

3

Prilejeme paradajky, pridáme korenie, osolíme, dobre spolu zamiešame a varíme 20 minút.

4

Pripravíme si bešamel: Na rozpustenom masle asi minútu osmažíme múku, zalejeme mliekom, dobre rozhabarkujeme a povaríme do zhustnutia.

5

Pridáme nastrúhaný syr, dochutíme muškátovým orieškom a soľou.

6

Na pekáč ukladáme jednu vrstvu surových cestovín, potom vrstvu mäsovej omáčky a na to bešamel. Vrstvy opakujeme, navrchu bude bešamel, ktorý posypeme syrom.

7

Pečieme pri 180 °C asi pol hodiny. Pred podávaním necháme trochu odpočinúť. Servírujeme posypané bazalkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4