Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si mäsovú omáčku: Cibuľu nadrobno nakrájame a spolu s pretlačeným cesnakom osmažíme na oleji dosklovita.
Pridáme mäso a opečieme ho.
Prilejeme paradajky, pridáme korenie, osolíme, dobre spolu zamiešame a varíme 20 minút.
Pripravíme si bešamel: Na rozpustenom masle asi minútu osmažíme múku, zalejeme mliekom, dobre rozhabarkujeme a povaríme do zhustnutia.
Pridáme nastrúhaný syr, dochutíme muškátovým orieškom a soľou.
Na pekáč ukladáme jednu vrstvu surových cestovín, potom vrstvu mäsovej omáčky a na to bešamel. Vrstvy opakujeme, navrchu bude bešamel, ktorý posypeme syrom.
Pečieme pri 180 °C asi pol hodiny. Pred podávaním necháme trochu odpočinúť. Servírujeme posypané bazalkou.