Recepty Jablkové krúžky

Suroviny

1 hrnček hladkej múky špaldovej
¼ ČL prášku do pečiva
¼ ČL muškátového orieška
½ ČL mletej škorice
2 PL trstinového cukru
¼ ČL soli
1 vajce
¼ šálky cmaru
4 červené jablká (veľké)
slnečnicový olej (na smaženie)
karamelová omáčka (domáca alebo kúpená – na servírovanie)

Popis

V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, muškátový oriešok, škoricu, cukor a soľ. V druhej miske vyšľaháme vajíčko spolu s cmarom, vmiešame do zmesi múky
a dobre premiešame. Jablká nakrájame na plátky a zbavíme ich stredu. Hrúbka plátkov by mala byť cca 2 cm. Rozohrejeme si panvicu s olejom a pripravíme si tanier s papierovou utierkou, kde budeme dávať osmažené krúžky. Plátky jablka namočíme do cestíčka, otrepeme nadbytok a opatrne ich dáme do rozpáleného oleja. Krúžky opečieme z každej strany dozlatista. Potom ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.  

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4