Recepty Hovädzia gulášová polievka so zeleninou

Suroviny

500 g hovädzieho mäsa na guláš (chudé)
400 g lúpaných paradajok (aj so šťavou)
2 l vody
1 cibuľa (veľká)
3 strúčiky cesnaku
2 mrkvy (veľké)
3 stonky zeleru
4 zemiaky (stredné)
2 bobkové listy
2 PL olivového oleja
1 PL soli
1 PL gulášového korenie (alebo po lyžičke červenej papriky, rasce a majoránu)

Postup

1

Mäso nakrájame na asi 2-cm kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, očistíme a nakrájame mrkvu, zeler a zemiaky.

2

V hrnci rozpálime olej a sprudka na ňom osmažíme mäso dobiela. Mäso vyberieme a odložíme bokom.

3

Do hrnca dáme cibuľu, osmažíme dosklovita, pridáme cesnak, mrkvu a zemiaky a osmažíme asi 3 minúty.

4

Pridáme paradajky aj so šťavou, mäso, zvyšné suroviny a zalejeme vodou.

5

Za občasného miešania pivedieme do varu, potom znížime teplotu na polovicu a varíme aspoň 30 minút, alebo kým mäso a zelenina nie sú mäkké.

6

Podávame s čerstvým chlebom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4