Recepty Divina s višňami a čokoládou

Suroviny

1 kg jelenieho stehna
100 g slaniny
2 červené cibule
500 ml červeného vína
1 pohárik višnového džemu
50 g horkej čokolády 80%
4 borievky
3 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ
voda

Popis

Slaninku narežeme na kocky a opražíme v hrnci spolu s cibuľou. Mäso narežeme na väčšie kocky a pridáme k cibuľke. Restujeme, kým sa mäso nezatiahne. Zalejeme červeným vínom, pridáme višne a koreniny a varíme prikryté na miernom ohni asi 60 – 90 minút (podľa kvality mäsa i hrnca). Odporúčame používať tlakový, v ktorom je mäso hotové za 45 minút. Na záver dochutíme soľou a korením. Omáčku môžeme premixovať a zašľahať do nej 50 g čokolády, ktorá ju nádherne zjemní aj zahustí.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept