Romantická májová nádielka z diviny? Doplňte višne a čokoládu, et voilà!
1 kg jelenieho stehna
100 g slaninky
2 červené cibule
500 ml červeného vína
malý pohárik višňového džemu
50 g čokolády (70 %)
borievky
bobkový list
čierne mleté korenie
soľ
voda
Slaninku narežeme na kocky a opražíme v hrnci spolu s cibuľou. Mäso narežeme na väčšie kocky a pridáme k cibuľke. Restujeme, kým sa mäso nezatiahne. Zalejeme červeným vínom, pridáme višne a koreniny a varíme prikryté na miernom ohni asi 60 – 90 minút (podľa kvality mäsa i hrnca). Odporúčame používať tlakový, v ktorom je mäso hotové za 45 minút. Na záver dochutíme soľou a korením. Omáčku môžeme premixovať a zašľahať do nej 50 g čokolády, ktorá ju nádherne zjemní aj zahustí.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.