Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme ich uvariť. Pšeno uvaríme v osolenej vode.
Hotové zemiaky rozpučíme a dáme ich do veľkej misy. Pridáme nastrúhanú cviklu, nasekaný špenát, fetu, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie a kôpor. Zmiešame a ručne vytvarujeme menšie placky.
Placky opekáme na panvici s trochou oleja z každej strany približne 5 minút. Opečené placky podávame s bielym jogurtom a trochou čerstvého kôpru.
Malý tip: Placky môžeme dať aj do žemle spolu s jogurtom ako vegetariánsky burger.