Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Azda najväčšou výhodou mletého bravčového mäsa je jeho univerzálnosť a veľké množstvo jedál, ktoré sa z neho dajú pripraviť. Hneď prvý recept je mimoriadne známy, no dá sa spraviť na mnoho spôsobov.
Na kapustný list plnený mletým mäsom a varený v paradajkovej omáčke potrebujeme:
1 kapustu
500 g mletého bravčového mäsa
5 PL uvarenej ryže
1 cibuľu
2 vajcia
500 ml paradajkovej šťavy
1 PL hladkej múky
olej
soľ
mleté čierne korenie
Kapustu očistíme a cca 2 minúty povaríme vo vriacej vode. Necháme odkvapkať a opatrne rozoberieme na listy. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme mäso, orestujeme, pridáme ryžu, soľ, korenie a necháme vychladnúť. Do vlažnej hmoty pridáme vajce. Z listov odkrojíme hrubú žilu a zabalíme do nich mäsovú hmotu. Dáme do pekáča, polejeme paradajkovou šťavou zmiešanou s múkou a dáme piecť na 180 °C asi na 30 minút. Podávame so zemiakmi.
Na rezeň z mletého bravčového mäsa a syra potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
200 g údeného syra
vajce
soľ
korenie
strúhanku
olej na vysmážanie
Syr nastrúhame nahrubo a zmiešame s mletým mäsom, soľou, korením a vajcom. Necháme postáť v chladničke asi hodinu a potom tvoríme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke a smažíme na oleji. Odporúčame podávať so zemiakmi a šalátom z čerstvej zeleniny.
Grilované špízy s reďkovkovým šalátom
Mäsovou zmesou môžeme naplniť nielen baklažán, ale aj väčšiu cukinu alebo menšiu tekvicu. Potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
1 vajce
3 PL posekanej petržlenovej vňate
1/2 žltej papriky
2 paradajky
1 stredne veľkú cibuľu
200 ml paradajkovej šťavy
rascu
soľ
korenie
olej
Baklažán prekrojíme na polovicu, vyberieme jadierka a vydlabeme doň priehlbinu. Následne ho nasolíme a necháme pol hodiny „vypotiť“. Potom šťavu utrieme. Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na nej mleté mäso. Pridáme na malé kocky nakrájanú papriku aj paradajky, ochutíme soľou, rascou, korením, zalejeme paradajkovou šťavou a podusíme asi 15 minút. Baklažán naplníme zmesou, dáme na plech, podlejeme trochou vody a pečieme asi pol hodiny pri 170 °C.
Všetko potrebné nielen na prípravu receptov z Hello Tesco vám Tesco privezie priamo domov.