Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pre mnohých hostiteľov je jednou z najťažších výziev plánovanie množstva jedla pre hostí. Hladní hostia určite nebudú z vašej párty odchádzať spokojní, rovnako ako nebudete spokojní vy, keď vám po večierku alebo grilovačke zostane množstvo nezjedených dobrôt. Našťastie existuje mnoho spôsobov, ktoré vám pri plánovaní menu pomôžu.
Pri plánovaní grilovačky vám pomôže náš praktický nákupný zoznam.
Čím väčší je zoznam vašich hostí a čím dlhšie má trvať plánované posedenie, tým väčší výber by ste svojim hosťom mali ponúknuť. Na jednu porciu počítajte s nasledujúcim množstvom:
Hydina, mäso, ryby – 170 g
Ryža, quinoa – 45 g ako príloha
Zemiaky – 140 g
Zelenina – 120 g
Fazuľa, šošovica, strukoviny – 55 g
Cestoviny – 55 g ako príloha
Smotanový dezert alebo puding – 110 g
Zmrzlina – 140 g
Koláč – 1 rez
Pokiaľ je na výber viacero jedál, hmotnosť môžete o tretinu znížiť.